Aanrander vergrijpt zich aan logerende Belgische toeriste (26)

Een uit Singapore afkomstige verpleger heeft gisteren voor een Australische rechtbank schuldig gepleit aan het seksueel aanranden van twee vrouwen, onder wie een Belgische toeriste. Dit heeft het Australische persbureau AAP gemeld. De feiten dateren van vorig jaar.

Jefferson Augustine (34) had geadverteerd op een gastvrijheidsnetwerk. Een 26-jarige toeriste uit België had zodoende in maart 2016 voor twee nachten bij hem "geboekt" in zijn woning in Melbourne. Tijdens de tweede nacht werd zij wakker op de zetel terwijl de man naast haar vertoefde. Hij zei dat hij op haar had gelet.

Maar de politie vond op zijn telefoon drie foto's van de vrouw, wier broek hij had laten zakken en wier geslachtsdelen hij had bepoteld.

Enkele dagen later huurde een andere vrouw een kamer. Nadat zij en de man samen hadden gegeten en gedronken werd zij naakt wakker in de slaapkamer met A. naast haar. Op foto's op zijn telefoon bleek dat de man de vrouw had verkracht terwijl zij buiten kennis was.

Tegenover de politie zei hij dat het seks met instemming was geweest, zelfs tijdens de slaap van de vrouw.

In april 2015 had de verdachte in het ziekenhuis waar hij werkte een vrouw wakker gemaakt en haar aangerand door crème op haar geslachtsdelen aan te brengen.

De man blijft van zijn vrijheid beroofd tot de volgende zitting, op 26 april.