Aanklacht tegen Franse spoorwegen om deportaties concentratiekampen

AFP
Drie familieleden van slachtoffers van de Holocaust klagen in de Verenigde Staten de Franse nationale spoorwegen (SNCF) aan. De aanklacht werd gisteren  ingediend bij een rechtbank in Chicago.

Treinen van de SNCF werden tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt om mensen te vervoeren naar concentratiekampen van de nazi's. Volgens het drietal dat de aanklacht indiende, werd de SNCF daarvoor betaald.

In de aanklacht staat ook dat medewerkers van de Franse spoorwegen de bezittingen van de familieleden afpakten, onder meer goud en geld. De SNCF wordt beschuldigd van het schenden van internationaal recht. De familieleden eisen onder meer dat het bedrijf wordt gedwongen een vergoeding te betalen voor de spullen die werden afgepakt.

De familieleden zijn een vrouw die in de Verenigde Staten woont en twee Fransen. Volgens persbureau Bloomberg was bij de SNCF niemand bereikbaar voor commentaar. In 2010 betuigde de spoorwegmaatschappij spijt voor het vervoeren van 75.000 joden tijdens de Tweede Wereldoorlog.
Reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels