Aanklacht ingetrokken tegen studente die na fout van bank miljoenen verbraste

Christine Jia Xin Lee.
Facebook Christine Jia Xin Lee.
De Maleisische studente Christine Jia Xin Lee is plots verlost van een heus zwaard van Damocles boven haar hoofd. De aanklacht voor een Australische rechtbank tegen haar werd ingetrokken. De 22-jarige had miljoenen verbrast, geld dat ze onterecht van haar rekening kon halen door een fout van de bank.

Luxegoederen zoals dure juwelen en handtassen waren plots haar deel. Christine Jia Xin Lee kon het zich zelfs als studente permitteren na een vergissing van de Westpac bank. Ze ontdekte dat ze onbeperkt in het rood kon gaan, en dat dééd ze dan ook. In totaal zou de Maleisische, die toen in Sydney studeerde, er in bijna een jaar tijd tussen 2014 en 2015 zo'n drie miljoen euro doorgejaagd hebben. Geld dat niet van haar was. En dus ging het om fraude, volgens de politie.

Waarom de vervolging nu plots stopgezet wordt, is niet bekendgemaakt. Wel was het juridisch nog helemaal geen uitgemaakte zaak of het spenderen van het geld al dan niet onwettig was. Strikt genomen stal ze het niet van de bank, want die had het haar aangeboden. Lee zou in principe weliswaar haar schulden aan de bank moeten terugbetalen, maar dat maakt van haar juridisch gezien nog geen crimineel.

De advocaat van Lee zei aan de BBC dat zijn cliënte alvast opgelucht is: "Ze is weer in Maleisië bij haar familie. Ze wil er nu gewoon verder een normaal leven leiden." De advocaat voegde eraan toe dat veel van de dure aankopen weer waren ingeleverd. Lee werd intussen bankroet verklaard.

.
Facebook .9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Antoon De Wachter

  en nu gaat ze sober leven !!!

 • Christian Demeester

  Slimme meid.

 • Hugo Hechtermans

  Ik geloof er niks van. Ben ik de enige ?

 • godelieve milisen

  Ze wil terug een normaal leven , ik veronderstel dat het nooit meer normaal zal worden als ze de rest van haar leven loonbeslag zal hebben om de bank terug te betalen .

 • Michael Dimers

  Ze had het geld in Bitcoins moeten investeren. Dan had ze de bank haar 3 miljoentjes met de glimlach kunnen terugbetalen.