Aanhouder wint: Eritrese migrant wint in Israël meer dan 245.000 euro met krasbiljet

Illustratiebeeld
Getty Images Illustratiebeeld
Een Eritrese migrant in Israël heeft na uren krassen uiteindelijk een miljoen Israëlische sjekel (245.765 euro) gewonnen met krasbiljetten. 

Michael Galilov, de eigenaar van de kiosk in Tel Aviv waar het winnende biljet was verkocht, vertelde aan Channel 12 dat de winnaar zo overweldigd was dat hij niet besefte wat er gebeurde: "We waren allemaal in shock”. 
Het winnende ticket dat de man kocht, kostte honderd sjekel (24,5 euro). 

Hoeveel biljetten de Eritreeër precies kocht, is onduidelijk. Maar het waren er in ieder geval meer dan één. Galilov verklaarde nog dat de winnaar zijn vrienden zeiden dat het misschien tijd was om op te geven, maar hij bleef vastberaden krassen.

40.000 illegale Afrikaanse migranten

Er leven veel Afrikaanse asielzoekers in het zuiden van Tel Aviv, vaak in slechte omstandigheden. Israël schoof plannen voor de deportatie van zo'n 40.000 Afrikaanse migranten op de lange baan.

Het land heeft asielzoekers uit Soedan en Eritrea nu geclassificeerd als illegale migranten. Hun asielaanvragen worden daardoor enkel in zeer uitzonderlijke gevallen goedgekeurd. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marc De Vos

  Altijd leuk om te lezen..

 • Marcus Camps

  Geld aanslaan om een en ander te financieren daar voor hulp of zijn ze misschien niet zo solidair ?

 • JAN HAMMEL

  Raar toch dat ze in een land willen blijven waar ze zogezegd zouden gediscrimineerd worden en dat zij elk bijna 4000 euro kunnen ontvangen plus vlucht naar Oeganda?!!! Het zal misschien iets te maken hebben met de 785 eurokes die elk van hun maandelijks ontvangt plus prachtig weer 10 maanden per jaar en een nachtleven in Tel Aviv die vergeleken kan worden met die op Ibiza. Ik denk dat ik uit Bokrijk ook eens daar naartoe trek en mijn lang geplande voettocht naar Compostela uitstel voor zes jaar

 • Thomas Vandevelde

  Als je een uur lotjes van 25 euro kan krabben, dan heb je als economisch vluchteling toch voldoende geld lijkt me