Aanhangers verdedigen Trump op verschillende tv-zenders: “Geen enkel probleem met dat telefoongesprek”

Rudy Giuliani naast Donald Trump.
EPA Rudy Giuliani naast Donald Trump.
Als reactie op de impeachmentprocedure hebben aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump de aanval ingezet tegen de Democraten. Ze namen het woord in verschillende nieuwsprogramma's om Trump te steunen en de Democraten door het slijk te halen.

Rudy Giuliani, de persoonlijke advocaat van Trump en een spilfiguur in het Oekraïne-schandaal, herhaalde tijdens ‘This Week’ op ABC dat Joe Biden Oekraïne onder druk heeft gezet om een openbaar aanklager te ontslaan om zijn zoon te beschermen. Die claims zijn tegengesproken door de Oekraïense gerechtelijke autoriteiten.

Giuliani zei ook dat hij niet zou meewerken met Adam Schiff, de Democratische voorzitter van de inlichtingencommissie die het onderzoek naar Trump voert. “Ik vind zelfs dat Schiff uit zijn functie zou moeten gezet worden", klonk het. Hij zou eventueel wel getuigen voor de commissie van Schiff indien Trump daarvoor zijn toestemming zou geven. 

“Die eer verdient hij niet”
Stephen Miller, een adviseur van het Witte Huis, laakte op Fox News Sunday dan weer de integriteit van de klokkenluider. Hij noemde hem een "agent van de deep state". "Ik vind het jammer dat de media dit individu blijven omschrijven als een klokkenluider, een eer die hij zeker niet verdient", zei hij.

Lindsey Graham.
AP Lindsey Graham.

Senator Lindsey Graham verklaarde aan CBS dan weer dat hij geen enkel probleem had met het telefoongesprek van Trump met de Oekraïense president. "Het was nodig dat iemand controleerde of Joe Biden de aanklager op een illegale manier heeft laten ontslaan", klinkt het. Hij noemt de affaire zelfs een "staatsgreep”.

Oog van de storm
Trump bevindt zich momenteel in het oog van de storm nadat na een klacht van een klokkenluider informatie uitlekte over een telefoongesprek tussen hem en zijn Oekraïense collega Volodymyr Zelenski. Tijdens dat gesprek probeerde Trump Zelenski onder druk te zetten om een onderzoek te voeren naar voormalig vicepresident Joe Biden en zijn zoon Hunter. De Democraten vinden dat de president zijn ambt heeft misbruikt voor eigen politiek gewin en lanceerden daarop de impeachmentprocedure tegen Trump.
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • ivan de ridder

  Fons Casteels, ok dan is volgens uw logica ook Biden (jr.) onschuldig wegens onbewezen vermoedens aangezien hij reeds vrijgesproken is door de Oekraïnse mogendheden. Dan kunnen ze nu verder met meer essentiële zaken? Zoals, hmm, gezondheidszorg, slachtofferhulp na de orkanen, het uitwerken van een handelsplan, betere voorwaarden kernplannen Noord-Korea / Iran ... Daar is nog véél werk aan de winkel en bitter weinig vooruitgang.

 • Diane Bernaerts

  Rudolf: "Zelenski zelf beaamt het ook nog eens"? Natuurlijk. Dacht je nu echt dat die zijn miljoentjes wil mislopen? Maar tegelijkertijd heeft Oekraïne wel moeten toegeven dat Biden jr. niets ten laste kan worden gelegd.

 • Fons Casteels

  De best geplaatste persoon om te zeggen of er al dan niet druk werd gezet om het fraudeonderzoek tegen Biden te onderzoeken, is de betrokkene zelf. En president Zelenski is formeel: "ik ben niet onder druk gezet". Wat de Democrats nu beweren, is een uiterst subjectieve interpretatie van een gesprek. Stel dat de zaak voor een rechter zou komen: dan wordt het vrijspraak wegens onbewezen vermoedens. Maar hier gaan politici rechter spelen...

 • Wesley Gevaert

  Druk zetten is niet nodig om het een crimineel feit van proportie te maken. De suggestie (do us a favor) is al voldoende. Druk of geen druk zetten is irrelevant.

 • Peter Bonacasa

  Nee, Dries Peeters, dat zijn leugens. Zelenski heeft daar helemaal niet om gevraagd. Er is al onderzoek geweest naar de mogelijke inmenging van Biden en zijn zoon, en beide zijn daarvoor vrijgesproken. Het is niet omdat het je niet aanstaat dat je kan blijven vervolgen.