Aangespoelde zusjes in New York pleegden zelfmoord: “Ze gingen levend het water in"

24 oktober werden twee lichamen gevonden van jonge vrouwen.
Photo News 24 oktober werden twee lichamen gevonden van jonge vrouwen.
De twee Saudische zussen die, iets meer dan een week geleden, levenloos aanspoelden op de oever van de Hudson-rivier in New York hebben waarschijnlijk zelf een einde aan hun leven gemaakt. Ze zaten met tape om hun middel en enkels aan elkaar geplakt, met de gezichten naar elkaar toe. De onderzoekers stonden lange tijd voor een raadsel. 

Gisteren verklaarde de politie van New York dat de zestienjarige Tala en 23-jarige Rotana Farea “waarschijnlijk levend het water ingingen”. De doodsoorzaak is niet vastgesteld, maar er zijn geen aanwijzingen dat het om een misdrijf gaat, aldus de politie. De zussen zouden de dood verkozen hebben boven terugkeren naar Saudi-Arabië. Tala en Rotana zouden kort voor hun dood asiel hebben aangevraagd in de VS.

Mishandeling

Volgens detective Dermot Shea hadden de zussen - die met hun familie in 2015 van Saudi-Arabië naar de VS zijn verhuisd - eerder aangegeven dat ze mishandeld werden door familieleden in hun woonplaats Fairfax, in de staat Virginia. In december 2017 zijn de vrouwen ingetrokken in een opvangcentrum omwille van die mishandeling. Ze hadden sindsdien geen contact meer met hun familie. De zussen zijn op 23 of 24 augustus vertrokken uit het opvangcentrum en richting New York beginnen reizen. Tala en Rotana werden ondertussen als vermist opgegeven in Fairfax. 

Op 1 september zouden de vrouwen aangekomen zijn in New York. In de weken nadien verbleven de zussen in dure hotels en gingen ze regelmatig shoppen, zo zijn speurders te weten gekomen aan de hand van rekeninguittreksels en camerabeelden. De politie vermoedt dat het geld van de zussen opraakte.

Tape

Op 24 oktober werden ze bij de rivieroever ontdekt. Een ooggetuige verklaarde dat hij op die dag twee vrouwen geknield en luid biddend bij de rivier had gezien. Ze zaten met tape om hun middel en enkels aan elkaar geplakt, met de gezichten naar elkaar toe. 

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be

AP8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Lucynda van der Does

  Wat een onzin. Fysiek onmogelijk verhaal en bovendien een getuige die beter de politie had gebeld toen hij het zogenaamd zag. Doodsoorzaak ook al niet bekend. Wat. Een. Onzin !!!!!!

 • Gert Verstappen

  Met tape om hun middel én enkels aan elkaar vast (zoals in de inleiding staat) met de gezichten naar elkaar toe. En dan heeft iemand hen geknield zien zitten... Lijkt me fysiek onmogelijk toch?!?

 • Linda Wellekens

  Dit is wel héél erg ! Hoe kan dat nu toch in onze wereld ?

 • guido vermeyen

  Komaan zeg....voeten aan elkaar, al springend zeker ?

 • Juliaan Van Reeth

  Ze gingen waarschijnlijk levend het water in, maar de doodsoorzaak is niet vastgesteld. Eigenaardige redenering. Als ze levend het water ingingen dan zouden de longen vol met water zitten. Als er geen water inzat dan waren ze al dood voor ze in het water belandden en dat zou dan kunnen wijzen op moord. Da's de logica zelve ...toch?