A2-tunnel in Maastricht dicht door autobrand

De Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht.
ANP De Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht.
De Koning Willem-Alexandertunnel in Maastricht is vanmiddag in beide richtingen een tijd lang afgesloten nadat in deze A2-tunnel een auto vlam had gevat. Volgens de brandweer raakte niemand gewond. De inzittenden van de brandende auto hebben zich lopend via de vluchtwegen van de tunnel in veiligheid gesteld.

Automobilisten in de tunnel kregen via luidsprekers de oproep hun auto te laten staan en de tunnel via de vluchtwegen te voet te verlaten, aldus de brandweer. Nadat de brand geblust was, kon iedereen weer terug naar zijn voertuig. Zodra de auto geborgen en weggesleept is, komt het verkeer weer op gang, aldus de brandweer.

De brandweer kreeg rond 16.30 uur een eerste melding van de autobrand in de A2-tunnel door Maastricht. Volgens Rijkswaterstaat stond de auto die in brand vloog in de tunnelbuis richting het noorden. Maar in verband met de veiligheid werd de tunnel in beide richtingen afgesloten.

De oorzaak van de brand is onbekend.
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Daan Roos

    Er is een brandweerpost gebouwd aan de ingang van de tunnel zodat, bij calamiteit, de hulpdiensten onmiddellijk ter plaatse zijn.

  • Mark De vos

    Alvast een voorproefje van wat die belachelijke overkapping van de ring teweeg gaat brengen bij een brand.

  • RONNY DE PETTER

    Zie dit spijtig reeds gebeuren in overkapping Antwerpen.