98-jarige man is multimiljonair dankzij aandelen die hij 70 jaar geleden kocht

Russ Gremel
Fox News Russ Gremel
Hij heeft geen vrouw en kinderen. Hij woont al 95 jaar in hetzelfde huis en heeft een fortuin vergaard dankzij een slimme investering. De 98-jarige Amerikaan Russ Gremel uit Chicago is bovendien onbaatzuchtig. Hij doneert alles aan een goed doel.

De voormalige advocaat kocht 70 jaar geleden aandelen van Walgreens voor een totaal bedrag van 1.000 dollar (omgerekend 880 euro). Als een goede huisvader hield hij ze al die jaren in portefeuille. De man ging ervan uit dat mensen altijd medicijnen zouden nodig hebben en dat vrouwen make-up zouden blijven kopen. En gelijk had hij want Walgreens groeide uit tot de grootste Amerikaanse drogisterijketen met meer dan 8.300 filialen.

Bovendien leefde de man zeer zuinig. Hij ging nooit een hypotheeklening aan en woont al 95 jaar in hetzelfde huis. Hij eet liever thuis havermoutpap dan op restaurant te gaan. Met zijn laatste auto reed hij 25 jaar.

De tijd heeft uitgewezen dat die strategie Gremer geen windeieren heeft gelegd. Zo kon hij al op zijn 45ste met pensioen gaan. Vandaag is zijn aandelenbelegging meer dan 2 miljoen dollar waard (omgerekend 1,8 miljoen euro). De kranige Amerikaan die geen vrouw en kinderen heeft, schenkt al zijn aandelen weg aan de 'Illinois Audubon Society' om er een groot opvangcentrum en natuurreservaat voor dieren mee aan te leggen. Volgende maand opent het centrum de deuren.

Gremel wilde niet wachten tot zijn dood om het geld te doneren aan het goede doel. "Waarom het nu niet geven zodat ik het opvangcentrum werkelijkheid zie worden", aldus de man. "Je moet iets goed doen voor de wereld", zei Gremer. "Dat is waar geld voor dient."

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.