95-jarige grootmoeder in Italië hersteld van coronavirus

Alma Clara Corsini (95) in een ziekenhuis in Italië.
RV Alma Clara Corsini (95) in een ziekenhuis in Italië.
De 95-jarige Alma Clara Corsini uit Fanano, een gemeente in de Noord-Italiaanse provincie Modena, werd op 5 maart opgenomen in het ziekenhuis nadat ze besmet raakte met het coronavirus. Ondertussen is de kranige oma volledig hersteld: vrijdag werd ze uit het ziekenhuis ontslagen.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Artsen bevestigden aan de lokale krant Gazzetta di Modena dat Corsini herstelde zonder antivirale behandeling en dat haar lichaam een “geweldige reactie” vertoonde. “Ja, ik stel het goed”, zei ze eerder deze week. “Het waren goede mensen die goed voor me gezorgd hebben.” Sinds vrijdag is Corsini weer thuis. Ze is de eerste persoon uit de provincie Modena die van het virus herstelde.

Experimenteel medicijn

Eerder deze week raakte bekend dat een 97-jarige man, waarvan wordt aangenomen dat hij tot nu toe de oudste Italiaan is die genas van het coronavirus, na een hospitalisatie van twee weken mocht terugkeren naar zijn woning. Hij herstelde dankzij een experimenteel medicijn tegen ebola.

In een poging om de verspreiding van het virus verder in te dijken, zijn in Lombardije - de zwaarst getroffen regio van Italië - sinds zaterdag alle activiteiten in open lucht, waaronder individueel gaan joggen en fietsen, verboden. Wie de nieuwe regels schendt, riskeert een boete tot 5.000 euro. 
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Leonarda Van Opbroecke

  Eindelijk ook eens goed nieuws. Bravo.

 • Eddy Vermeulen

  Een medicijn tegen het ebolavirus. Heb ik verleden week ook al iets van gehoord. Waarop wachten ze nog? Gebruik dat middel dan.

 • Walter Van Criekinge

  Uitzonderingen bevestigen...…….

 • Johnny chanet

  Mooi zo. Maar er is nog veel te veel onderling contact. Veel mensen, vooral de groep van middelbare leeftijd zijn veel te veel kuddedier.

 • Catherine Aerts

  Chapeau madam! Een spoedig herstel toegewenst!!