92-jarige moeder haalt revolver uit kamerjas en schiet zoon dood om niet in rusthuis te belanden: "Jij pakte mijn leven af, dus ik neem het jouwe"

Illustratiefoto.
iStock Illustratiefoto.
Een bejaarde vrouw uit de Amerikaanse staat Arizona schoot maandag haar volwassen zoon dood om te vermijden dat hij haar naar een rusthuis zou sturen. Daar had de zoon eerder mee gedreigd. “Jij pakte mijn leven af, dus ik neem het jouwe”, zou de vrouw gezegd hebben terwijl ze werd gearresteerd door de politie.

Anna Mae Blessing (92) woonde al zes maanden in bij haar zoon en zijn 57-jarige vriendin in hun woning in het stadje Fountain Hills. Het huishouden kampte met strubbelingen: de zoon had gezegd dat hij zijn moeder naar een rusthuis wilde sturen omdat ze “moeilijk was geworden om mee samen te leven”.

Dat pikte Blessing niet. Op maandagochtend pakte ze haar twee revolvers, één die ze in de jaren 70 had gekocht en één die ze van haar overleden man had gekregen, en verstopte ze in haar kamerjas. Daarna confronteerde ze haar zoon in zijn slaapkamer. Het duo kreeg ruzie, waarop de vrouw één van de revolvers bovenhaalde en minstens twee keer afvuurde richting haar zoon. 

Daarna richtte ze het vizier op de vriendin van haar zoon, die de kamer binnen kwam gelopen. Zij kon het wapen  afpakken en weggooien. Ook wanneer de bejaarde de tweede revolver bovenhaalde, slaagde de vriendin erin dat te ontfutselen. Daarna vluchtte ze de kamer uit en belde ze de politie op.

Fauteuil

Toen de politie ter plaatse kwam, wachtte Blessing hen op in haar fauteuil. Haar zoon werd gevonden met twee kogelwonden in zijn nek en kaak. De oude vrouw vertelde de politie later dat ze het beu was om slecht behandeld te worden en dat ze het niet kon verkroppen dat haar zoon haar in een rusthuis wilde plaatsen. Ze zei ook dat ze het verdiende om “in slaap” gedaan te worden.

De vrouw blijft in de cel in afwachting van haar proces. Ze wordt onder andere beschuldigd van moord met voorbedachten rade.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Boots

  Ik heb toch wel enigszins begrip en respect voor haar. Ze was ontevreden over de manier waarop ze door haar zoon was behandeld in de afgelopen 6 maanden. Als je 92 bent hoef je het niet overal mee eens te zijn. Je mag opkomen voor je standpunten en je hebt nog steeds het recht om goed behandeld te worden. Ook met 92 jaar doe je nog mee.

 • Tommy De Kinder

  Gaan ze daar ook stoppen met mooi en meedogenloos uit te zenden. Dat zo'n programma de mensen zo ver kan drijven. Je moet van je leven genieten en niet naar zo'n domme programma's kijken, allez ik vind dat toch een dom programma. Helemaal gebrainwasht door er elke dag naar te kijken..., ocharme die zoon...

 • Guy Rassart

  Moest dat in België gebeuren was die dame beter af in de gevangenis dan in een rusthuis, gratis een advocaat om haar rechten te verdedigen en mag haar pensioen behouden

 • felix strackx

  Ik wil later ook liever niet naar een rusthuis, maar dat is een egoïstische reactie. Hoogbejaarden zouden toch wat meer begrip moeten opbrengen voor de moeilijke situatie waarvoor ze hun kinderen soms plaatsen. Dikwijls is een opname in een rusthuis de enige oplossing om het voor de kinderen nog wat leefbaar te houden.

 • wim CLAES

  hier kost een rustoord al stukken van mensen, ginds is het voor velen totaal onbetaalbaar. obamacare was een zeer mooi initiatief; dit had de gezondheidskosten al kunnen drukken. het rijkste land ter wereld zou geen derde wereld beleid mogen voeren over gezondheidszorg en aanverwanten.