91-jarige man opgepakt wegens cocaïnesmokkel in Australië

GETTY
In Australië is een 91-jarige man uit Sydney opgepakt wegens cocaïnesmokkel. De grijsaard werd op 8 juli bij zijn aankomst op de luchthaven van Sydney door de douane tegengehouden en bleek 4,5 kilogram cocaïne bij zich te hebben, vermomd als zeep. Hij zou door drugssmokkelaars zijn aangezocht om de drugs van India naar Australië te brengen, zo lieten de autoriteiten vandaag weten.

De verdachte is een gepensioneerde chirurg en lid van de Kerk van de Zevende-dags Adventisten. De man is vandaag aangeklaagd. Hij beweert dat mensen in New Delhi, die hij via internet had ontmoet, misbruik van hem hebben gemaakt. In totaal werden 27 pakjes zeep positief getest op cocaïne.

De Australische politie heeft de smokkel, die vorige maand werd ontdekt, aangegrepen om het publiek te waarschuwen voor de gevaren van buitenlandse bendes. "Wie bewust of onbewust drugs het land invoert, moet met de gevolgen rekening houden".

De politie wijst er nog eens op dat bagage ieders persoonlijke verantwoordelijkheid is. "Als u wordt gevraagd iets voor een ander mee te nemen, weet dan precies wat erin zit".

De 'smokkelopa' zegt dat hij de tas had gekregen met de mededeling dat er cadeautjes inzaten voor iemand in Australië. In oktober moet hij voor de rechter verschijnen.

De partij cocaïne zou een straatwaarde hebben van omgerekend ruim 866.000 euro.