Zakenman wil Boeing in gebouw laten vliegen om complottheorie 9/11 te staven

Een Amerikaanse zakenman wil via crowdfunding meer dan een miljoen euro inzamelen. Doel: de terreuraanslag op het World Trade Centre in New York nauwgezet overdoen om na te gaan of er al dan niet sprake is van een samenzwering.

Paul Salo, die nu in Thailand woont, heeft zijn plannen bekendgemaakt om een Boeing 747 aan te kopen die hij in een leegstaand gebouw wil laten vliegen. De zakenman vindt zijn project "uitermate belangrijk" en het moet "sowieso doorgaan".

Wie geïnteresseerd is, kan een peperduur ticket kopen om de reconstructie live mee te maken. Een zitje op de eerste rij kost al snel een slordige 5.000 euro.

"We gaan een afgedankt toestel kopen en een leegstaand gebouw op het Thaise platteland", onthult Salo. "Met 800 km/u zal het vliegtuig zich op automatische piloot door de gevel boren."

De zakenman heeft hoge verwachtingen van de reconstructie want die moet uitsluitsel brengen over de ware toedracht van 9/11. "Wat er met het gebouw zal gebeuren, zal veel verduidelijken over hoe het eraan toe ging bij de instorting van de twin towers. Als er bijvoorbeeld alleen een rokend gat in het gebouw blijkt te zitten, dan weet je dat het doorgestoken kaart was."

Salo beseft dat hij met zijn initiatief sommige mensen zal kwetsen, "maar we hebben het recht om te weten wat er gebeurd is," meent hij.

Bij de aanslagen op 11 september 2001 kwamen 2.996 mensen om het leven. Al snel na de tragische gebeurtenissen deden geruchten de ronde als zouden de torens nooit "zo snel" hebben kunnen instorten en het een "inside job" betrof.