United Airlines was niet nalatig op 9/11

UNKNOWN
De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij United Airlines is niet verantwoordelijk voor mogelijke veiligheidsproblemen op de luchthaven van Portland. Zo heeft een Amerikaanse rechter geoordeeld. Op 11 september 2011 geraakten in Portland kapers aan boord van een American Airlines-toestel dat zich even later in het WTC boorde.

De rechter gaat daarmee in op de vraag van United Airlines en moederbedrijf United Continental Holdings Inc om de klacht van Larry Silverstein, eigenaar van het World Trade Center, van tafel te vegen. Die diende in 2008 een klacht in tegen United vanwege de instorting van Toren 7 van het WTC. De toren stortte uren na de aanslagen in na doorboord te zijn door brokstukken van de crash van American Airlines-vlucht 11 in WTC-toren 1.

Twee van de kapers van vlucht 11, Mohammed Atta en Abdul Aziz al Omari, waren hun trip naar New York gestart op Portland International Jetport. Ze stapten er aan boord van een Colgan Air-vlucht naar Logan Airport in Boston. Daar stapten ze over op het bewuste American Airlines-toestel.

Onder meer United Airlines stond in voor de veiligheid op de luchthaven van Portland en volgens Silverstein was het daardoor verantwoordelijk voor de screening van alle passagiers en miste het een duidelijke kans om de kaping te vermijden.