Paniek op vluchten in VS om verdachte passagiers

ap
De Amerikaanse luchtmacht heeft tot twee keer toe gevechtsvliegtuigen de lucht ingestuurd om verkeersvliegtuigen te escorteren waarvan passagiers zich verdacht gedroegen. Dat meldt de autoriteit voor transportveiligheid TSA. De autoriteiten waren gisteren extra op hun hoede omwille van de herdenking van de aanslagen van 11 september 2001.

Dat de zenuwen gisteren strak gespannen stonden in de VS is duidelijk. Zo riep een piloot van Frontier Airlines die op weg was van Denver naar Detroit de hulp in van de hulpdiensten voor een noodgeval aan boord. Een drietal passagiers maakte verdacht veel trips naar de toiletten en gedroeg zich ook bizar. De autoriteiten stuurden meteen twee straaljagers de lucht in om het vliegtuig naar Detroit te begeleiden.

Op een vlucht van Los Angeles naar New York trokken drie mannen de aandacht niet door langdurig, maar door veelvuldig toiletbezoek. Zelfde scenario op een vliegtuig tussen Denver en Detroit: ook daar gingen drie passagiers, twee mannen en een vrouw, te veel naar de pot - eentje omdat zij ziek was. Het gerucht dat de twee mannen zich in het kleine kamertje hadden afgezonderd voor een potje homoseksueel vrijen, werd door de FBI zelf ontkracht.
 
Begeleiding
De Boeing 767 was afkomstig uit Los Angeles en werd onder begeleiding van de militaire vliegtuigen veilig en wel tot op de grond in New York begeleid. Ook daar ging het uiteindelijk om vals alarm.

In Kansas City werd dan weer de volledige vertrekhal ontruimd, nadat een passagier weigerde zijn tas te openen die hij als handbagage aan boord wilde nemen. Er werden bomexperts bijgeroepen, maar er werd niks verdacht gevonden. (hlnsydney/sg/sps)

Ook op een vlucht van American Airlines gedroegen enkele passagiers zich verdacht. (foto: Wikipedia)
Ook op een vlucht van American Airlines gedroegen enkele passagiers zich verdacht. (foto: Wikipedia)