IN BEELD. Exact 18 jaar geleden: de aanslagen die op ons netvlies staan gebrand

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Exact achttien jaar geleden waren de Verenigde Staten het doelwit van terroristische aanslagen. Twee vliegtuigen crashten in de WTC-torens in New York. Ook twee andere vliegtuigen werden gekaapt. 11 september 2001 ging de geschiedenis in als een gitzwarte dag. Niet alleen voor de Verenigde Staten, maar voor de hele wereld.

Twee vliegtuigen boorden zich op dinsdag 11 september door de WTC-torens in New York. Beide torens stortten tijdens de reddingsacties in en lieten een spoor van vernieling na in Manhattan. Het Pentagon in Virginia werd door een ander toestel geraakt. Een vierde vliegtuig crashte in een veld in Shanksville, Pennsylvania, terwijl passagiers de kapers probeerden te overmeesteren. Bij de aanslagen kwamen in totaal ongeveer 3.000 mensen om het leven, zo’n 6.000 anderen raakten gewond.

Al-Qaida eiste de aanslagen op. Leider Osama bin Laden werd in 2011 door de VS om het leven gebracht. De ‘architect’ van 9/11, Khalid Sheikh Mohammed, belandde achter de tralies in Guantanamo Bay. “Deze massamoorden waren bedoeld om ons angst te bezorgen en chaos te creëren. Ze hebben gefaald. Ons land is sterk”, besloot toenmalig Amerikaans president George W. Bush na de aanslagen.

Twee vliegtuigen boorden zich in de WTC-torens in New York, waarna beide gebouwen instortten.

AP
AP
AP
Photo News
AP
AP
AP
EPA

Vlucht 77 van American Airlines crashte op het Pentagon, in Arlington County, in Virginia.

epa
epa
epa

Een vierde vliegtuig crashte in een veld in Shanksville, Pennsylvania, terwijl passagiers de kapers probeerden te overmeesteren.

AP25 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Don Tessers

  Alle grote architecten van de wereld bewezen met modellen en simulaties, dat het onmogelijk is deze twee torens met vliegtuigen naar beneden te halen. Alle beelden laten duidelijk zien dat er gecontroleerde ontploffingen waren. Getuigenissen van brandweermannen zeggen ook deze te hebben gehoord. Dus wel degelijk een lang voorbereidde inside job.

 • gerard wauters

  Voor de believers van een in side job, geloof je nu jezelf? Anderzijds, in side job of gewoon brutaal terrorisme. Dit had nooit mogen gebeuren. Zoveel onschuldige mensen dood, hulpverleners, alles naar de knoppen. Als dit een in side job is dan is het heel medogenloos tegenover hun eigen burgers, en ik geloof nooit dat de Amerikanen zover zouden, of zullen gaan.

 • Andy Staelens

  Die dag is eigenlijk WO 3 begonnen. Velen beseffen het niet, maar toch is het zo.

 • jos beverke

  Voor sommigen ligt de schuld bij de VS zelf !Dan vraag ik me af waarom er dan aanslagen gebeurd zijn in Madrid, Parijs, Brussel en in andere landen?Ook de schuld zeker van de plaatselijke bevolking?

 • Don Tessers

  9/11 De insite job onder leiding van Bush en trawanten brachten eigen burgers en buitenlanders zonder enige genade om. Nu komt er steeds meer naar buiten waar iedereen voor de gek is gehouden.