Australische auteur schrijft kinderboek over 9/11

AP
Bijna dertien jaar na de terreuraanslagen van 11 september 2001 brengt de Australische auteur Dalia Mae Lachlan, wiens echte naam Dee McLachlanis is, het kinderboek 'The 3 Tall Buildings' uit. Ze gelooft dat er meer achter het verhaal van de aanslag zit en wil kinderen bewust maken dat er ook een andere waarheid is.

"9/11 was hoogstwaarschijnlijk een operatie onder valse vlag", zegt  McLachlanis. "De aanslag werd dusdanig ontworpen dat het lijkt alsof het werd uitgevoerd door andere entiteiten waardoor een gezamenlijke vijand gecreëerd werd."

De schrijfster is ervan overtuigd dat de Twin Towers en het kleinere WTC 7-gebouw met de hulp van explosieven werden neergehaald. Ze wil het verhaal rond de samenzwering met kinderen delen omdat "ze voor zichzelf moeten leren denken". "Ongeacht welke leeftijd, we moeten steeds naar de waarheid zoeken", zegt ze. "Er bestaan ook kinderboeken over heksen en enge gebeurtenissen. Dit boek is hetzelfde. Het moet ons aanzetten om zelf na te denken. Het is mijn plicht om de leugens aan het licht te brengen."

Het boek is online verkrijgbaar en vormt een onderdeel van de vijfdelige reeks "Awaken Your Kids" (Maak je kinderen wakker). De andere boeken gaan over grote banken, wapens, de reclame-industrie en genetisch gemodificeerd eten.