Ga naar de mobiele website
^ Top

Andere omroepen herdenken 9/11, NBC zendt Kardashians uit

Hier zien we presentatrice Savannah Guthrie in gesprek met Kris Jenner van 'Keeping Up with the Kardashians' in de 'Today' show van NBC op 11 september.
ap Hier zien we presentatrice Savannah Guthrie in gesprek met Kris Jenner van 'Keeping Up with the Kardashians' in de 'Today' show van NBC op 11 september.
De Amerikaanse omroep NBC is onder vuur komen te liggen wegens het negeren van de herdenking van de aanslagen van 11 september. NBC zou daartoe zijn gekomen doordat zijn ochtendshow Today de laatste tijd kampt met tegenvallende kijkcijfers.

Alle andere grote Amerikaanse omroepen hielden zich dinsdagochtend aan het stiltemoment dat op veel plaatsen in de VS om exact 8.46 uur in acht wordt genomen, het tijdstip waarop het eerste vliegtuig zich in een van de torens van het World Trade Center boorde. Maar NBC zond juist een vraaggesprek uit met Kris Jenner, de moeder van celebrity Kim Kardashian, die ook te zien is in de populaire realitysoap Keeping Up with the Kardashians.

Borstvergroting
NBC liet de website Politico.com weten dat de uitzending van Today voor een belangrijk deel in het teken had gestaan van de herdenking. Het stiltemoment deed klaarblijkelijk minder terzake: om kwart voor negen was presentatrice Savannah Guthrie juist verwikkeld in een gesprek met Jenner over haar borstvergroting. Het kwam NBC naderhand op een storm van kritiek te staan, onder andere van verschillende televisiemakers.

Veertien jaar lang was Today de meest bekeken ontbijtshow in de VS. Die reeks werd onlangs doorbroken door het beter scorende Good Morning America van concurrent ABC News.Meld een bug