9/11-veroordeelde klaagt Trump aan voor omstandigheden gevangenschap

Archieffoto van Zacarias Moussaoui, ofwel de 'twintigste kaper' van de aanslagen op 11 september 2001 in de VS.
AP Archieffoto van Zacarias Moussaoui, ofwel de 'twintigste kaper' van de aanslagen op 11 september 2001 in de VS.
De Fransman Zacarias Moussaoui, de enige persoon die in de VS werd veroordeeld voor de aanslagen van 11 september, klaagt president Donald Trump aan voor de omstandigheden van zijn gevangenschap. In zijn zelfgeschreven aanklacht, die het persagentschap AFP kon inkijken, zegt hij psychologisch gefolterd te worden.

In het document, dat werd ingediend in december, beschuldigt Mossaoui de regering-Trump en het Amerikaanse gevangeniswezen. Hij zegt dat ze hem de toegang tot een advocaat ontzeggen om hem psychologisch te breken, en te vermijden dat hij de waarheid over 11 september zou onthullen.

Hij herhaalt ook zijn eerder gemaakte beschuldigingen aan het adres van de Saoedische koninklijke familie. Prominente leden daarvan financierden volgens hem al-Qaida, en zouden de aanslagen van 11 september mee voorbereid hebben.
Het voormalige lid van de terreurgroep staat bekend als de "twintigste kaper" van de aanslagen op 11 september 2001. Hij zou van plan zijn geweest een vliegtuig te doen neerstorten op het Witte Huis in Washington.

De man werd in 2006 veroordeeld tot zes keer levenslang en zit vast in de gevangenis van Florence, in de Amerikaanse staat Colorado. Het Amerikaanse gerecht heeft eerdere beroepen die Moussaoui aanspande steeds afgewezen. De beschuldigingen die hij uitte aan het adres van Saoedi-Arabië resulteerden nooit in een rechtszaak. Ze werden ontkend door het land zelf en ook tegengesproken door een officieel onderzoek.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Conny Van den Bosch

  Schandalig dat dit monster zelf nog de kans krijgt om de wereldpers te halen.

 • Albert dombree

  zelf recht , geef hem een touw van 2 meter en kan het ergens anders gaan vragen voor beter omstandigheden

 • Willy Van Leuven

  Als het slecht weer is ,een autoongeval Clinton met diaree ,in het kort alles wat in de US tegen gaat daarvoor schuift de media de zwarte piet door naar Trump , hoe belachelijk kan je jezelf maken

 • dominique castelein

  op de stoel zetten,geen geld inpompen om hem te onderhouden

 • Fredien Vandervekens

  Gewoon negeren, die "Fransman". Losers hebben geen recht op podium.