Exclusief voor abonnees

8chan: de plek waar alles – hoe verwerpelijk en extremistisch ook – bespreekbaar is

Een politieauto staat bij de Walmart in El Paso waar zaterdag de schietpartij plaatsvond.
EPA Een politieauto staat bij de Walmart in El Paso waar zaterdag de schietpartij plaatsvond.
Het internetforum 8chan is het nog vrijere broertje van 4chan en een broeinest voor rechts-extremistisch gedachtegoed. Hier verschenen de aankondigingen voor de aanslagen in El Paso en eerder Christchurch. 

Je hebt 6% van dit artikel gelezen
11 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Alex Millian

  Die site zit vol met 20-30 jarigen die lachen met stomme cartoon fototjes, ik snap die generatie niet, of is het alleen de extreem-rechtse generatie die mentaal blijven steken?

 • Yvan Lindekens

  Mijn gelukwensen, billy brenders: commentaren waarin vorm en inhoud perfect bij elkaar aansluiten zijn hier zeldzaam, maar u kreeg het voor mekaar: uw warrige verwijten aan "links" en uw lachwekkende redeneringen, geformuleerd in een nauwelijks verstaanbaar brabbeltaaltje met minimaal gebruik van leestekens: ik vind het grote klasse!

 • Gunther Leonhardt

  Zolang het niet gaat om concrete oproepen tot geweld, mag er geen censuur toegepast worden. Anders is er geen sprake van vrije meningsuiting.

 • jo denijs

  Kan men Facebook niet gaan verplichten (oa met schrijven van algoritmen) om profielen met bezwaarbare teksten en foto’s onmiddellijk naar een speciale cel van de politie te sturen ? Tegenwoordig zet men gewelldadige filmpjes en andere zaken op Facebook.

 • Benjamin Jeurissen

  Een beetje zoals facebook bij "links" dus.