750.000 mensenlevens in gevaar door zwaar geweld in zuiden van Syrië

AFP
De zware luchtaanvallen in het zuiden van Syrië brengen 750.000 mensenlevens in gevaar. Dat heeft Filippo Grandi, hoofd van het VN-Vluchtelingenagentschap, vandaag gezegd.


Al ruim 320.000 mensen zijn op de vlucht gejaagd door het geweld van het regeringsleger en zijn Russische bondgenoot. De meeste vluchtelingen verblijven nu in de open lucht of geïmproviseerde kampen.


"Ik roep alle partijen op om de inspanningen te verdubbelen om een einde te maken aan de vijandigheden, om alle humanitaire actoren toe te laten levensreddende hulp toe te laten en de gewonden te evacueren", zei Grandi.


De VN-topman riep Jordanië ook opnieuw op zijn grenzen te openen voor de vluchtende Syriërs, en vroeg aan de internationale gemeenschap om Jordanië meteen te ondersteunen bij de opvang van de nieuwe vluchtelingen. In Jordanië verblijven nu al meer dan 660.000 Syrische vluchtelingen. Aan de grens met Jordanië wachten nog eens 60.000 Syriërs tot de grenzen weer openen.

De zuidelijke provincie Daraa is een van de laatste Syrische regio's die nog door de rebellen gecontroleerd wordt.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerda Rosiers

  Zo veilig is Syrië dus....en dan lees ik dat mensen moeten teruggaan om hun land herop te bouwen.. eigen regering en Russen vallen hun nog steeds aan, en neen de vluchtelingen zijn niet allemaal rebellen.

 • LUC USEWILS

  Dat de russen nu die mensen opnemen, zij zijn ook schuldigen in dit conflict

 • Jurgen Latet

  In plaats van te vlugten vecht voor u land naar hier kunnen jullie ook niet.

 • vandekempen bart

  eindelijk wordt ook dat stuk van syrie bevrijd van de jihadisten.

 • Willy CAUBERGS

  Geweld van het Syrische leger ??? Is het niet eerder het geweld van rebellen, er is geen enkel land dat zich niet zou verdedigen tegen fanatieke islamitische terreur!! Voor dat mvr Clinton zich daar ging moeien met Syrië was dat een stabiel welvarend land . Maar financiële steun en wapen leveringen van de Obama regering hebben dit gecreëerd !!!