72 zakken met geld en juwelen gevonden bij Maleisisch oud-premier

Najib Razak.
AP Najib Razak.
In Maleisië heeft de politie na huiszoekingen in luxeappartementen van Najib Razak - tot vorige week premier van het land - 72 zakken met geld en juwelen in beslag genomen. Dat meldt het staatspersagentschap Bernama. Daarnaast legden de speurders ook beslag op 284 dozen met luxehandtassen, van onder meer Louis Vuitton en Hermes.

Najib verloor vorige week onverwacht de parlementsverkiezingen in Maleisië. Hij moest de duimen leggen tegen de 92-jarige oppositieleider en voormalig premier (1981-2003) Mahathir Mohammed.

Verduisterd

De 64-jarige Najib wordt ervan beschuldigd honderden miljoenen dollars te hebben verduisterd uit een ontwikkelingsfonds van de overheid (1MDB). Zelf ontkent de voormalige regeringsleider de beschuldigingen en een onderzoek van de overheid zuiverde eerder zijn naam.

EPA
AFP

Twee dagen na de verkiezingsnederlaag van Najib kondigde Mohammed - die twijfels heeft over de onafhankelijkheid van die nasporing - een nieuw onderzoek aan door de politie. Hij legde Najib een verbod op om het land te verlaten en schorste procureur-generaal Mohamed Apandi Ali, die hij ervan verdenkt Najib mogelijk te hebben geholpen bij het toedekken van de corruptie.

Kluis

Woensdagavond voerde de politie huiszoekingen uit in zes woningen en appartementen van de oud-premier, vooral in de hoofdstad Kuala Lumpur. Behalve de met geld en juwelen gevulde zakken en de dozen met handtassen, nam de politie ook heel wat documenten in beslag. Daarnaast troffen de speurders ook een kluis aan, die nu wordt opengeboord.

Mahathir Mohamad is de nieuwe premier van Maleisië.
AFP Mahathir Mohamad is de nieuwe premier van Maleisië.
AFP6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • johny daneels

  Kan men hier ook eens binnenvallen bij onze graaiers

 • MICHELINE GEVERS

  Och arme, zijn spaarcentjes!

 • Maurice Keukelaers

  Slechts 72 zakken ? Verder zoeken aub.

 • armand mudah

  zouden ze eens moeten doen bij de afrikaanse leiders wiens volk in armoede leeft wedden dat die ook rijkgevulde bankrekeningen en kluizen hebben

 • jef de boeck

  Das het betere werk zeg ik.