700 passagiers gered van trein die vaststond door overstromingen in India

De Mahalaxmi Express te midden van de overstromingen.
AP De Mahalaxmi Express te midden van de overstromingen.
Helikopters van het Indiase leger en reddingsboten hebben vandaag ongeveer 700 mensen gered die vastzaten op een trein te midden van overstromingen. Dat hebben de hulpdiensten gemeld.
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

De Mahalaxmi Express was gisterenavond vertrokken uit Mumbai richting Kolhapur, 350 kilometer verder. Na 60 kilometer kwam de trein echter vast te zitten door de overstromingen door de aanhoudende regenbuien.

De autoriteiten deden een beroep op helikopters en schepen van de Indiase marine en van de National Disaster Response Force. De reizigers zullen via een "speciale assistentietrein" alsnog naar hun bestemming worden gebracht, aldus Indian Railways.

India wordt getroffen door hevige moessonregens, die leiden tot hevige overstromingen. Op de internationale luchthaven van Mumbai werden al verschillende vluchten afgelast of omgeleid naar andere luchthavens.
In de laatste twee weken kwamen in het land al 250 mensen om het leven door het noodweer.

AFP
AFP1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Radboud Kuypers

    Eindelijk eens iets positiefs in de ellende wat ze daar allemaal meemaken.