Exclusief voor abonnees

70 jaar NAVO: springlevend of toch maar met pensioen?

President Trump komt aan in Londen voor de feestelijke bijeenkomst van de Navo,
EPA President Trump komt aan in Londen voor de feestelijke bijeenkomst van de Navo,
De 70-jarige NAVO is vandaag en morgen feestelijk bijeen in Londen. De leiders willen laten zien dat de organisatie nog steeds springlevend is. Ondanks al het gedonder.

Eigenlijk is het helemaal niet de tijd voor een top. De bijeenkomst in Londen mag zelfs niet eens zo heten. Normaal gesproken is het om de twee jaar, en de laatste keer (zomer 2019) herinnert iedereen in Brussel zich nog als de dag van gisteren. Nadat hij eerst het hele protocol overhoop had gehaald, liet de Amerikaanse president Donald Trump zijn bom vallen: als jullie (verreweg de meeste NAVO-landen) nu niet eindelijk eens financieel over de brug komen, dan houden wij (de Verenigde Staten) het voor gezien.Sindsdien is er veel gebeurd. 

Je hebt 9% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino De Neef

  Allang overleden

 • Peter Berg

  Nato en atoomwapens hebben er voor gezorgd dat er al zolang vrede is in onze contreien. Zonder deze dingen zouden de Russen niet getwijfeld hebben om aan te vallen.

 • Paul Keulemans

  Zolang bejaarden zoals Trump menen de NAVO als eigen territorium te kunnen bezitten, zolang is het ten dode opgeschreven. Enkel de verjonging van de top en een onafhankelijkere koers van Amerika kunnen het nog overeind gaan houden, anders is het over en sluiten !

 • Martin Meuris

  Europa heeft geen investeringen meer gedaan in zijn strijdkrachten, hoeft ook niet als ze bevriend zouden blijven met Rusland maar daar zit het probleem. Waarom niet gewoon normaal doen met Rusland ipv die sancties voor niks. Aan de USA hebben we niets, nada, niente want Trump is gewoon een huichelaar. Europa moet voor een eigen sterk leger gaan zonder de USA en zonder Nato.