7 doden, onder wie kinderen, na raket op ziekenhuis in Jemen

Illustratiefoto.
REUTERS Illustratiefoto.
Zeven mensen, onder wie vier kinderen, zijn omgekomen doordat een ziekenhuis in Jemen werd getroffen bij een luchtaanval. De organisatie Save the Children, die het hospitaal steunt, heeft dat vandaag laten weten.

Het gaat om een ziekenhuis in een dunbevolkt gebied in het noordwesten van het land, 100 kilometer van de stad Saada. Het hospitaal had de deuren net geopend en volgens Save the Children arriveerden er medewerkers en patiënten toen een raket neerkwam. Het projectiel ontplofte op ongeveer 50 meter van het belangrijkste gebouw.

“Een raket trof om 9.30 uur een benzinestation nabij de inkom van het ziekenhuis van Ritaf, op een honderdtal kilometer van Saada in het noordwesten van het land”, luidt het. Onder de slachtoffers bevinden zich ook ziekenhuismedewerkers en bewakingsagenten, aldus Save the Children. De ngo dringt aan op een onderzoek.

“Totaal gebrek aan respect”

“Dit ziekenhuis is een van de vele instellingen die door Save the Children in Jemen wordt ondersteund en het voorziet vitale hulp voor kinderen die op de voor kinderen slechtst mogelijke plek ter wereld leven”, verklaarde Helle Thorning-Schmidt van Save the Children International. “Die kinderen hebben het recht op een veilig bestaan in hun ziekenhuis, hun school en hun woning. Maar elke keer weer zien we een totaal gebrek aan respect bij alle partijen in het conflict voor de basisregels van een oorlog. Kinderen moeten beschermd worden”, vervolgde ze.

De oorlog in Jemen kostte sinds maart 2015 al aan zowat 10.000 mensen, voornamelijk burgers, het leven en leidde tot de ergste humanitaire crisis die zich momenteel in de wereld afspeelt. Vandaag is het precies vier jaar geleden dat de oorlog in Jemen begon. De Houthi's hebben grote delen van het land in handen terwijl een coalitie onder leiding van Saudi-Arabië onder andere met luchtaanvallen de rebellen probeert te verdrijven.

Bekijk ook:
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.