7 doden en 25 gewonden bij explosie in munitiedepot in Turkije

De explosie vond plaats in het munitiedepot in Hakkari, aan de grens met Irak en Iran.
EPA De explosie vond plaats in het munitiedepot in Hakkari, aan de grens met Irak en Iran.
Bij een explosie in een munitiedepot in het zuidoosten van Turkije zijn al zeker zeven soldaten om het leven gekomen. Minstens 25 anderen raakten gewond. Dat deelde president Recep Tayyip Erdogan vandaag mee, net voor hij afreisde naar Frankrijk, waar hij deelneemt aan de herdenkingen van WOI. Eerder was sprake van vijf doden.

In de zuidoostelijke provincie Hakkari in Turkije raakten 25 Turkse soldaten gewond tijdens het afvuren van zware munitie. Er vielen minstens zeven doden. De 25 gewonden werden onmiddellijk overgebracht naar het ziekenhuis en worden behandeld. 

Het staatspersagentschap Anadolu meldde dat het incident gebeurde tijdens “het afvuren van zware wapens” op een militaire basis in de provincie Hakkari, dat zich op de grens met het noorden van Irak bevindt, waar de verboden PKK gevestigd is. Verder onderzoek moet nog uitwijzen waar het precies misliep. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • wim van meirvenne

    De moslims waren misschien over enthousiast hadden waarschijnlijk net nieuw explosief speelgoed gekregen? ☢ ☣