670.000 euro per soldaat: Turkije zet prijs op hoofd van naar Griekenland gevluchte 'coupmilitairen'

AFP
Turkije heeft een grote som geld gezet op het hoofd van naar Griekenland gevluchte militairen die betrokken zouden zijn geweest bij de couppoging in juli 2016. Dat gebeurde vandaag kort voordat de Griekse premier Alexis Tsipras in Ankara arriveerde voor een bezoek.

Ankara zette op het hoofd van elk van de militairen omgerekend 670.000 euro. Verder zijn zij in de hoogste categorie op de lijst van meest gezochte terroristen gezet.

De militairen zijn kort na de mislukte staatsgreep naar Griekenland gevlucht, waar ze asiel vroegen. Turkije eist dat Griekenland de militairen uitlevert. Tot groot ongenoegen van Turkije heeft Griekenland drie van de militairen inmiddels asiel verleend. Verwacht wordt dat de andere vijf ook als vluchteling in Griekenland mogen blijven.

Hun verblijf in Griekenland is al langere tijd een twistpunt tussen beide landen. Verwacht wordt dat het onderwerp van gesprek zal zijn tijdens het bezoek van Tsipras aan president Recep Tayyip Erdogan vandaag.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Van de Walle

  ik vindt het zo jammer dat die coup niet gelukt is .

 • jean-luc barra

  Griekenland kan perfect de uitlevering weigeren gezien TURKIJE de elementaire mensenrechten niet respecteert en aldus de uitgeleverden groot gevaar lopen om onmenselijk behandeld te worden.

 • Daniel Bamps

  De Grieken mogen zeker niet plooien voor de eisen van de Turkse dictator die meent van alles naar zijn hand te kunnen zetten.

 • mich lee

  Je levert toch geen mensen uit aan landen die de basisrechten van de democratie niet respecteren.