60 vluchten geschrapt sinds start 72 urenstaking bij Germanwings

Gecancelde vluchten van Germanwings op de luchthaven van Bonn-Keulen.
EPA Gecancelde vluchten van Germanwings op de luchthaven van Bonn-Keulen.
Het cabinepersoneel van de Duitse luchtvaartmaatschappij Germanwings, een dochteronderneming van Lufthansa, is om middernacht gestart met een 72 urenstaking, die tot Nieuwjaar duurt en gevolgen kan hebben voor 180 vluchten. De inzet is een hoger loon voor het personeel. Vandaag, op de eerste dag van de actie, werden 60 vluchten geannuleerd.

Germanwings voert ook vluchten uit voor Eurowings, een andere dochteronderneming van Lufthansa. Zo zijn ongeveer 30 van de 140 vliegtuigen van de vloot van Eurowings in handen van Germanwings.

Volgens een woordvoerder zullen ongeveer 15 procent van de vluchten van Eurowings beïnvloed worden door de staking. “Van de 1.200 geplande vluchten zullen er tijdens de staking 1.000 vertrekken”, klinkt het.

Maandag werden vooral binnenlandse vluchten getroffen door de stakingsactie. Vooral op de luchthaven Keulen/Bonn was er hinder, maar ook in Berlijn (Tegel), Düsseldorf, München en andere steden in Duitsland werd de staking gevoeld. Op de grootste luchthaven van het land, Frankfurt, was er geen hinder.

Een vliegtuig van Germanwings op de luchthaven Keulen-Bonn.
EPA Een vliegtuig van Germanwings op de luchthaven Keulen-Bonn.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jean-Pierre Vercruysse

    En zoals gewoonlijk zijn de passagiers de slachtoffers die als gijzelaars beschouwd worden!!!!