Ga naar de mobiele website
^ Top

60 agenten en 30 journalisten rukken uit voor 1 manifestant

De enige manifestant in Marseille Omar Djelli.
afp De enige manifestant in Marseille Omar Djelli.
In het centrum van de Zuid-Franse stad Marseille zijn vanmiddag zestig agenten, geruggensteund door een helikopter, en dertig journalisten opgedaagd voor een manifestatie, waar slechts één man aan deelnam. De manifestant had aangekondigd dat hij zou protesteren tegen de Mohammed-cartoons in het Franse satirische weekblad Charlie Hebdo.

De man,  Omar Djelli, had vandaag opgeroepen om in de wijk Porte d'Aix te protesteren tegen de Mohammed-cartoons. De autoriteiten hadden geen toestemming gegeven voor de manifestatie.

Woordvoerder
De ordediensten namen het zekere voor het onzekere en de politie rukte met zestig agenten uit. Een helikopter gaf bijstand. Er waren liefst dertig journalisten ter plaatse. De manifestant sprak de journalisten toe. "Ik ben dan wel de enige manifestant vandaag, maar ik ben de woordvoerder van een stilzwijgende meerderheid." Hij hing ook enkele kleine affiches op. Op één ervan stond geschreven: "De Franse moslims hebben geen toestemming nodig om hun rechten te verdedigen".

Ook in Nigeria waren er vandaag weer protesten. In Kano, de belangrijkste stad in het noorden van het land kwamen tienduizenden mensen de staat op om te manifesteren tegen de islamofobe film uit de Verenigde Staten.Meld een bug