6-jarige jongen keel overgesneden voor ogen van moeder in Saudi-Arabië

De 6-jarige Zakaria Al-Jaber
Twitter De 6-jarige Zakaria Al-Jaber
In de stad Medina in Saudi-Arabië is vorige week een 6-jarige jongen op brutale wijze om het leven gebracht. Volgens berichten werd de jongen op klaarlichte dag voor de ogen van zijn moeder door een taxichauffeur de keel overgesneden met een kapotte glazen fles. 

Volgens verschillende media was de 6-jarige Zakaria Al-Jaber samen met zijn moeder met de taxi op weg naar het graf van de islamitische profeet Mohammed in de Saudische stad Medina toen de taxichauffeur plots halt hield en uitstapte. De taxichauffeur sloeg een glazen fles kapot en met de scherven sneed hij de 6-jarige jongen de keel over en stak hij hem neer. Ooggetuigen berichtten dat de moeder nog tevergeefs probeerde de man te stoppen maar dan in shock in mekaar zakte. Een politieagent kon de man uiteindelijk in bedwang houden tot er versterking kwam maar voor de jongen was het te laat. Hij stierf ter plekke. 

Volgens de lokale media was de dader een psychisch gestoorde man. Maar andere media en ook de ngo voor de rechten van sjiitische moslims ‘Shia Rights Watch’ spreken van wahabitisch geweld tegen de sjiitische minderheid in het land. Zij schrijven dat de gewelddaad religieus gemotiveerd is. De taxichauffeur zou de jongen hebben aangevallen nadat hij te weten was gekomen dat de moeder en haar zoon sjiitisch waren. 

Over het incident heerst grote onduidelijkheid. Zo is niet geweten wat er met de dader is gebeurd. Volgens berichten op de sociale media weigeren de Saudische autoriteiten extra informatie te verschaffen.
14 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Wesley Christiaens

  Voorhistorisch stammengedrag, ze staan nog altijd 1000 jaar achter op het westen. Spijtig dat dit kind en zen familie hiervan de dupe zijn en deze horror moeten meemaken. De mens, het blijft een verschrikkelijk wezen

 • jan wuyts

  hoe droevig ook maar iets klopt niet in dit verhaal namelijk vrouwen moeten steeds bij het reizen vergezeld zijn van een volwassen mannelijk familielid waar was die dan???

 • Cecarine De Smet

  Verschrikkelijk, mijn hart breekt. Zo een lief, mooi ventje. Voor de moeder een ware nachtmerrie. Rust zacht lieve jongen. Veel sterkte aan de ouders en familie

 • Wolfram Maas

  En dan nog in Medina! (Dit mag idioot klinken, maar Medina is een zeer belangrijke en heilige stad voor moslims.) Het is interessant en indrukwekkend dat er zoiets gebeurt, alleen omdat het kind van een religieuze minderheid is. Hopelijk zal het in (verre) toekomst met de moeder goedkomen.

 • Edwine Van der Hoeven

  Welke zotten lopen op deze wereld rond ? Om religieuze redenen een kindje op zo'n verschrikkelijke wijze vermoorden ??!!?? De dader zal in dat land op geen verzachtende omstandigheden moeten rekenen (zoals hier). Zo een mooie jongen, onbegrijpelijk !