53 doden bij Syrische luchtaanvallen op Aleppo

Een Syrische man aanschouwt het puin na de aanslag.
AFP Een Syrische man aanschouwt het puin na de aanslag.
Bij luchtaanvallen van het Syrisch regime op Aleppo zijn volgens activisten 53 mensen gedood. Volgens het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR) bombardeerden gevechtsvliegtuigen van gisteren tot vandaag meerdere door rebellen gecontroleerde wijken met vatbommen. Onder de doden zouden 15 kinderen en vrouwen zijn. Verschillende burgers liepen zware verwondingen op, aldus de baas van de anti-Assadsite, Rami Abdel Rahman.

De aanvallen gebeurden nadat rebellen dinsdag door de regering gecontroleerde stadsdelen hadden beschoten. Daarbij werden 38 mensen gedood, onder hen ook kinderen, aldus de SOHR. Meldingen uit Syrië zijn door onafhankelijke partijen moeilijk te controleren.

Aleppo is een van de zwaarst bevochten steden in Syrië. De gevechten braken daar uit in 2012, sindsdien is de stad opgedeeld tussen het regime en de rebellen. De troepen van Bashar al-Assad zetten volgens mensenrechtenactivisten regelmatig vatbommen in tegen de opstandelingen. Daarbij gaat het om metalen containers, die met springstoffen en metalen scherven gevuld zijn. Ze zijn internationaal verboden.