521 massaschietpartijen op 477 dagen in VS: "En nul reactie van Congres"

photo_news
De New York Times heeft de massaschietpartijen van de voorbije maanden in de VS geteld. De krant kwam aan 521 op 477 dagen tijd. "En het Congres onderneemt nul actie", titelt de New York Times.

De Amerikaanse krant raadpleegde de statistieken vanaf 12 juni 2016. Toen opende een schutter het vuur op de feestgangers in een nachtclub in Orlando. Er vielen 49 doden en heel wat gewonden. Tot zondag was dat de meest dodelijke schietpartij in de VS ooit.

De laatste massale schietpartij vond dus afgelopen zondag plaats op The Strip in Las Vegas. Stephen Paddock schoot minstens 59 festivalgangers dood vanop de 32ste verdieping van het Mandalay Bay Resort. 527 slachtoffers raakten gewond.

In de periode tussen de twee afschuwelijke drama's vielen minstens 585 doden en 2.156 gewonden. De New York Times betrok de gegevens bij Gun Violence Archive. In hun overzicht hieronder staat elke gekleurd vakje voor minstens een massaschietpartij in Amerika die dag.

NY Times8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino D.

  Een doordenkertje, Snake Plissken. Een wapen dat je legaal koopt kan ook een illegaal wapen worden als het in handen valt van de verkeerde. Of als de legale eigenaar het op een niet legale manier gaat gebruiken. Of een wapen legaal is of niet maakt niets uit. De beschikbaarheid wel.

 • Snake Plissken

  Hoeveel van die slachtoffers zijn gevallen bij geweld tussen Afro Amerikaanse bendes die zich sowieso al niets aantrekken van een wapenbeleid? Hoeveel van de wapens die gebruikt zijn waren op dat punt al illegaal in die staat? Tel die twee op en je zal zien dat het overgrote deel van de slachtoffers valt door daders waarop een wapenbeleid geen enkel effect zal hebben

 • jean-luc barra

  Congres mede-verantwoordelijk stellen voor des massamaarden door schuldig verzuim.

 • BertPienter

  Misschien moeten ze toelaten dat Amerikanen met anti tank geschut naar festivals komen. Het publiek kon de 'snoodaard' dan gewoon uit zijn raam schieten. 521 massaschietpartijen op 477 dagen, 585 doden en 2156 gewonden. Wanneer zullen ze begrijpen dat hun wapenbeleid catastrofale gevolgen heeft?

 • Gino D.

  Vlaanderen produceert ook kogelvrije vesten. Daar zit dus toch een groeimarkt in.