51 mannen opgepakt in 'homosauna' Jakarta

Twee van de opgepakte verdachten.
afp Twee van de opgepakte verdachten.
De Indonesische politie heeft in de hoofdstad Jakarta 51 mannen opgepakt in wat de autoriteiten omschrijven als een "homosauna". Onder hen zit ook een Nederlander. De Indonesische mannen riskeren gevangenisstraffen tot zes jaar wegens overtreding van de lokale zedenwetten. Pornografie en prostitutie zijn verboden in Indonesië.

Het gerecht in Indonesië doet dit jaar extra veel moeite om overtreders van sekswetten op te sporen en te berechten. Internationaal is veel kritiek gekomen op de jacht omdat homoseksualiteit in Indonesië wettelijk toegestaan is, behalve in het streng-islamitische Atjeh.

Enkele in beslag genomen spullen.
afp Enkele in beslag genomen spullen.

Naast de Nederlander werden nog zeven andere buitenlanders aangehouden. Geen van hen zal worden aangeklaagd, verzekerde het hoofd van politie in Jakarta. Wat er zoal aangetroffen werd tijdens de inval? "Het was op dat moment te donker in het gebouw", luidde het laconieke antwoord van de politiechef.

afp
afpReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.