500 rijksten ter wereld zagen fortuin in 2019 groeien met 1.070 miljard (!): geen enkele Belg in de lijst

De nieuwe top-3 van rijkste mensen ter wereld: Jeff Bezos, Bill Gates en Bernard Arnault.
AP/PN/AFP De nieuwe top-3 van rijkste mensen ter wereld: Jeff Bezos, Bill Gates en Bernard Arnault.
De vijfhonderd rijkste mensen ter wereld hebben hun gezamenlijke vermogen in 2019 met 1,07 biljoen (1.070 miljard) euro zien toenemen. Volgens cijfers van de Bloomberg Billionaire Index heeft deze groep superrijken in totaal nu zo'n 5,5 biljoen (5.500 miljard) euro aan bezittingen.

De Franse miljardair Bernard Arnault is de grootste stijger. De oprichter en bestuursvoorzitter van het luxegoederenbedrijf Louis Vuitton Moët Hennesy kreeg er dit jaar 32,6 miljard euro bij en staat nu derde op de lijst van rijkste mensen ter wereld. De lijst wordt aangevoerd door Amazon-baas Jeff Bezos en voormalig-Microsoft topman Bill Gates. Er staat geen enkele Belg in de top 500, die je hier kan raadplegen.


Amper 52 van de 500 superrijken zagen dit jaar hun vermogen dalen.

Beurskrach 

In de Verenigde Staten is het aandeel van de allerrijksten in het totale vermogen van het land het grootst sinds 1929. Dat is het jaar dat de wereldeconomie instortte als gevolg van de beurskrach op de aandelenbeurs in New York. Progressieve politici in de VS en elders in de wereld pleiten vanwege de scheefgroei in de bezitsverhoudingen voor radicale economische hervormingen, bijvoorbeeld via hogere belastingen op vermogen.

De Franse miljardair Bernard Arnault van Louis Vuitton Moët Hennesy is de grootste stijger.
Contour by Getty Images De Franse miljardair Bernard Arnault van Louis Vuitton Moët Hennesy is de grootste stijger.28 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Tim Peeters

  Neo liberalisme maakt de gewone mens zijn leven tot een hel. Velen beseffen dit niet.geldzucht maakt mens ,milieu en maatschappij compleet kapot.ooit stuikt dit hele Titanic systeem in elkaar.crisis van 2007-2008 was nog maar een opwarmertje.en het eindspel kan wel eens heel nabij zijn.

 • Gino Denil

  Ten koste van de vernietiging van het milieu en de samenleving in driekwart van de rest van de wereld, Dimitri Mostrey. Ondertussen is het dermate aan het ontsporen dat ook in onze samenleving de ongelijkheid en de armoede terug toenemen.

 • Dimitri Mostrey

  Het kapitalisme heeft voor ongekende welvaart gezorgd. Zelfs de armen onder ons hebben het onmetelijk beter dan pakweg 200 jaar geleden. Om de kwaliteit van ons leven nu met toen te evenaren had je minstens 5 permanente werknemers nodig. Verwarming, mobiliteit, entertainment en voedingskeuze om er enkele te noemen. En het garandeert ons vrijheid.

 • Jacques-Philippe Leclerc

  Jeff Bezos begon met tweedehands boeken verkoop via het internet, nu 130.000 werknemers. Bill Gates begon in de garage van zijn ouders, nu 135,000 werknemers. Bernard Arnault begon met 800.000 euro van de verkoop van een fabriek van zijn vader en starte een bedrijf in onroerend goed, nu 70 verschillende bedrijven en 76.000 werknemers. Wees blij, zeer blij, dat deze mensen bestaan...

 • Yvan Lindekens

  Bezos' Amazon heeft in 2019 exact 0,0$ belastingen betaald, Gates betaalt nauwelijks belastingen, want zijn geld zit in een liefdadige instelling en Arnault betaalt thuis geen belastingen want die woont officieel in België. Het grootste deel van die superrijken heeft geen enkele verdienste: het 1e miljoen hebben ze gestolen, met dat geld hebben ze ècht knappe koppen ingehuurd die voor de rest zorgden.