50 doden door koudegolf in Bangladesh

Bengaalse kinderen proberen zich warm te houden.
EPA Bengaalse kinderen proberen zich warm te houden.
Minstens 50 mensen zijn overleden door het koude weer in Bangladesh. Dat heeft de Bengaalse overheid bevestigd. Vandaag werd de laagste temperatuur van het jaar (4,5 graden Celsius) gemeten in Tetulia, een grensstadje in het noorden van Bangladesh.

Voornamelijk mensen die lage inkomens hebben worden getroffen door de koudegolf. Zij hebben de middelen niet om zich warm te houden, waardoor ze kwetsbaarder zijn voor ziekte. De Bengaalse ziekenhuizen liggen vol met patiënten die kougerelateerde ziekten hebben, zoals uitdroging, longontsteking en griep.

De koudegolf gaat gepaard met koude wind en dikke mist. Door de dikke mist worden vluchten naar Bangladesh omgeleid of uitgesteld. De kou wordt verwacht nog een paar dagen aan te houden.
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • mark deleener

    En maar zagen over opwarming. Zeveraars ja.