50.000 huisdieren achtergelaten in Wuhan, China haalt uit naar VS om ‘viruspaniek’

Geëvacueerde Belgen meteen in quarantaine geplaatst

Een patiënt, vermoedelijk besmet met het nieuwe coronavirus, wordt in quarantaine geplaatst in Wuhan.
Photo News Een patiënt, vermoedelijk besmet met het nieuwe coronavirus, wordt in quarantaine geplaatst in Wuhan.
Het dodental door de uitbraak van het coronavirus is wereldwijd opgelopen naar 362. Inmiddels zouden, verspreid over heel China, bijna 17.205 mensen zijn besmet. Intussen hebben Italiaanse wetenschappers voor een doorbraak gezorgd in de strijd tegen het virus. Ook is gisteren een vliegtuig met Belgen geland op de vliegbasis van Melsbroek: zij zijn in quarantaine geplaatst in het militair hospitaal in Neder-over-Heembeek. Volg hier de laatste ontwikkelingen op de voet.

• Het dodental door de uitbraak van het nieuwe coronavirus is wereldwijd opgelopen naar 362. Gisteren kwamen er in China 57 nieuwe sterfgevallen bij. Er is ook een eerste dode gevallen buiten China: een 44-jarige Chinese man uit Wuhan bezweek in de Filipijnen. Inmiddels zouden, verspreid over heel China, al bijna 17.205 mensen zijn besmet. Ongeveer 2.100 van hen zijn volgens de Chinese Gezondheidscommissie ernstig ziek en mogelijk in levensgevaar.

• Italiaanse wetenschappers hebben naar verluidt het coronavirus geïsoleerd. “Dit is internationaal belangrijk nieuws. Het betekent dat er meer mogelijkheden zijn om het te begrijpen en te bestuderen, en om het uiteindelijk te kunnen indammen”, zei de Italiaanse minister van Gezondheid.

• In ons land werden al verschillende stalen onderzocht, maar nog niemand bleek besmet. Verschillende landen hebben intussen evacuatievluchten gepland om hun landgenoten op te halen in de getroffen regio’s in China. De Belgen in de provincie Hubei zijn gisteren gerepatrieerd en geland in Melsbroek. Ze zijn meteen in quarantaine geplaatst in het militair ziekenhuis van Neder-over-Heembeek. Normaal gezien is de quarantaineduur 14 dagen.