48-jarige Brusselse opa misbruikte vijf kinderen op naaktcamping in Cap d'Agde

Cap d'Agde, mekka voor naturisten. De mensen op de foto hebben overigens niks te maken met de aan het licht gekomen pedofiliezaak.
Cap d'Agde, mekka voor naturisten. De mensen op de foto hebben overigens niks te maken met de aan het licht gekomen pedofiliezaak.
De Franse politie heeft een Belg aangehouden die vijf kinderen tussen 9 en 12 jaar seksueel misbruikte in het naturistenkamp in Cap d'Agde, aan de Franse Côte d'Azur. De 48-jarige Brusselaar deed zich voor als chrirurg en nam zijn kleinzoon mee om makkelijk contact te maken met andere kinderen. De zaak kwam uit doordat er nog een andere pedofiel, een Fransman, op de camping aan het werk was.

De 48-jarige Brusselaar Dominique C. was vaste klant op de naturistencamping CHM René Oltra. Hij deed zich daar voor als chirurg. Daardoor kwam hij serieus over en hadden zijn campingburen niet de minste argwaan, als hij hen vroeg of hun kinderen op bezoek mochten komen omdat zijn kleinzoon zich zo verveelde. "We hebben onze kinderen dikwijls aan hem toevertrouwd", zegt de moeder van één van de slachtoffertjes.

Geen strafblad
Nu is aan het licht gekomen dat de Belg dit en vorig jaar vijf kinderen tussen 9 en 12 jaar seksueel misbruikte. De bal ging aan het rollen toen de politie op de camping - die zich op zijn website aanprijst voor 'familiaal naturisme' - een Franse nudist aanhield die ook kinderen seksueel benaderde. Anders dan de Fransman zou de Belg geen strafregister voor zedenfeiten hebben. Beiden werkten los van mekaar. Ze zijn alletwee aangehouden.

Naakthoofdstad
Het Zuid-Franse Cap d'Agde staat bekend als de naakthoofdstad van de wereld. De Belg zou tussen 2009 en nu vaak op de naturistencamping verbleven hebben. In die periode maakte hij vijf slachtoffers, kinderen tussen 9 en 12 jaar.

"Kinderen hebben dit niet verzonnen"
"Hij zei valselijk dat hij chirurg was en kwam hier al vele jaren met zijn kleinzoon", zegt een moeder van een slachtoffertje in de Franse pers. "Hij maakte contact door te zeggen dat zijn kleinzoon zich verveelde en speelkameraadjes zocht. We vertrouwden onze kinderen vaak aan hem toe." De vijf slachtoffers kwamen halfweg juli naar de kliniek voor een onderzoek. Ze werden ook ondervraagd door psychologen. Alle vijf hielden ze vast aan hun verklaring. "Het is ook voor de politie duidelijk dat de kinderen dit verhaal niet uit hun duim hebben gezogen", zegt advocaat Bernard Poulhies, die de ouders bijstaat. Daarop werd de Belg, die volgens het Franse parket geen strafblad heeft, aangehouden.

Nog een pedofiel
Het parket kwam Dominique C. op het spoor na een eerste seksschandaal op de camping. Een Fransman van 49 werd aangehouden voor zogenaamd "bederf van jeugd" en daarbij waren twee jongeren betrokken. Beide daders werkten los van elkaar en kenden elkaar niet. De Franse dader had al een strafblad voor gelijkaardige feiten.

"Familiaal naturisme"
De camping CHM René Oltra, waar de feiten zich afspeelden, staat bekend als een camping voor 'familiaal naturisme'. "We werken samen met de politie", zegt uitbater Olivier Oltra. "Om dergelijke zaken op te sporen en te voorkomen in de toekomst." Cap d'Agde op haar beurt wordt door sommigen de naakthoofdstad van de wereld genoemd en staat ook bekend om het losbandige seksueel getinte uitgaansleven.

Reclamefoto voor de bewuste camping.
Reclamefoto voor de bewuste camping.