47 nieuwe coronagevallen in China: enkel geïmporteerde besmettingen

In metrostation in de stad Wuhan wordt gedesinfecteerd. Gezonde inwoners mogen er vanaf 8 april opnieuw buitenkomen.
Photo News In metrostation in de stad Wuhan wordt gedesinfecteerd. Gezonde inwoners mogen er vanaf 8 april opnieuw buitenkomen.
In China zijn vandaag 47 nieuwe gevallen van het coronavirus en 4 doden gemeld. Dat blijkt uit cijfers van de nationale gezondheidscommissie. In Zuid-Korea zijn dan weer honderd nieuwe gevallen geregistreerd, een derde daarvan is geïmporteerd.

In China zijn er geen nieuwe gevallen in de provincie Hubei, waar de pandemie destijds uitbrak. Daar worden vanaf vandaag de lockdownmaatregelen na twee maanden opgeheven. Wie gezond is, mag opnieuw buitenkomen. Enkel voor de inwoners van de stad Wuhan geldt die maatregel niet. Zij moeten nog geduld hebben tot 8 april.

Volgens de Chinese gezondheidsautoriteiten zijn alle nieuwe gevallen geïmporteerd.
Sinds de uitbraak van het coronavirus begin december zijn op het Chinese vasteland 81.218 gevallen gemeld. Er zijn 73.650 mensen genezen. In totaal stierven 3.281 mensen.

AFP

Zuid-Korea

In Zuid-Korea zijn vandaag dan weer honderd nieuwe gevallen geregistreerd, een derde daarvan is geïmporteerd. De regering zal later deze week striktere procedures opleggen voor reizigers die vanuit de VS het land binnenkomen, liet premier Chung Sye-kyun weten.

In het land zijn in totaal 9.137 mensen besmet. De dodentol steeg tot 126.

Lees ook: In Spanje stijgt de dodentol sneller dan in Italië: wat is er aan de hand? (+)
7 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • hans baumans

  De mensen zijn allemaal uit Wuhan vertrokken voor nieuwjaar, voor u reageert ken de feiten en de mensen in China leven ook graag gezond. Wat betreft de cijfers deze zijn redelijk correct , weet dat persoonlijk van een vriend die er woont.

 • Johan Hendrickx

  Wat kan je geloven van een communistisch regime? Juist, weinig! Behalve bij de Vrt weten ze dat nog niet, daar wordt al het 'goede' nieuws overmatig bejubeld als het uit China komt!

 • Joske Zeeuw

  Niet dat ik China iets verwijt, maar ipv geïmporteerd zou ik eerder stellen terug gekeerd.

 • Alfons Vanacker

  @Thomas Symons, wil je dat ik enkele foto's zend, hier gaat alles zijn gewone gang in Sjanghai.

 • Thomas Symons

  De cijfers in China kloppen langs geen kanten. Het virus verspreidt zich overal maar in China slechts in 1 deel terwijl gans China in Wuhan is gaan vieren met nieuwjaar.