47 arrestaties bij Europol-actie tegen mensensmokkelaars: netwerk verdiende tot 8.000 euro per migrant voor valse papieren

Royal Gibraltar Police
Honderden politieagenten hebben een internationaal netwerk van mensensmokkelaars opgerold, dat migranten van Noord-Afrika via Gibraltar naar Spanje en andere Europese landen smokkelde. Dat meldt de Spaanse politie. In totaal zijn 47 verdachten opgepakt.

Europol coördineerde het onderzoek, dat een jaar duurde, en waarvoor samengewerkt werd met de speciale eenheden van de politie van Gibraltar.

Het netwerk zou valse documenten bezorgd hebben aan ongeveer 130 migranten. Daarmee werden ze de grens over gesmokkeld naar Spanje, om vervolgens met de bus naar verschillende Spaanse provincies of andere Europese landen gebracht te worden.

Per migrant verdiende het netwerk 7.000 tot 8.000 euro voor de valse papieren. De kosten voor de verdere reis of onderdak bedroegen nog enkele honderden euro's meer, klinkt het.

Marokko

De politie nam bij de operatie 19.000 euro cash geld, enkele tientallen smartphones en vijf auto's in beslag. De bende deed een beroep op verschillende helpers, onder wie taxibestuurders en personeel dat verantwoordelijk was voor de afgifte van reistickets.

De organisatie, die opereerde vanuit Marokko, verdiende in totaal meer dan een miljoen euro.
6 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Kelly Verlinden

  Dit is maar 1 netwerk, er zijn er zo nog tientallen.

 • constan vriel

  hopelijk krijgt dat crapuul de straf die ze verdienen, maar ik vrees er voor dat ze weer weg komen met een flutstraf.

 • DIRK RASSCHAERT

  Amper? Dan hebben ze er maar 125 overgebracht? Is dan blijkbaar maar een kmo ?

 • Sonny Breugelmans

  Wanneer zal Europol eindelijk eens ngo's zoals Open Society opkuisen? Zij zijn letterlijk verantwoordelijk voor de invasie vanuit Turkije en Lybie. Oww ja juist, George Soros mogen we niet straffen voor mensensmokkel, want dat is antisemitisme!

 • Don Tessers

  Dit is maar een druppel uit de hele emmer die ze hebben droog geveegd. Er zijn misschien wel honderd van zulke maffia bendes actief van Marokko tot Libië. Dan hebben we het nog niet over de grote dictator als Erdogan die hoogst persoonlijk de smokkel uit zijn land ondersteund.