450 migranten met zelfgemaakte vlammenwerpers bestormen Spaanse exclave in Noord-Afrika

De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.
EPA De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.
Zeker 450 migranten zijn er vanochtend in geslaagd om, met geweld, Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken. Verschillende Spaanse media melden, op basis van de politie, dat tussen de 450 en 600 migranten een zes meter hoog hek konden overwinnen. Volgens de politie werden agenten aangevallen met zelfgebouwde vlammenwerpers en ongebluste kalk, die bij contact met de huid ernstige chemische brandwonden kunnen veroorzaken.

Het gaat om de grootste bestorming van het afgelopen jaar. De vluchtelingen gingen "nooit eerder zo brutaal te werk", aldus een politiewoordvoerder aan het persbureau Europa Press. Vier agenten van de Guardia Civil en elf vluchtelingen werden overgebracht naar het ziekenhuis in Ceuta.

Volgens de mediaberichten probeerden nog eens een paar honderd andere migranten om ook over de muur te klimmen die de grens tussen Afrika en Europa vormt. Dat werd echter verhinderd door de Spaanse en Marokkaanse agenten.
Spanje heeft twee exclaves in Noord-Afrika: Ceuta, aan de straat van Gibraltar, en het 250 kilometer oostelijker gelegen Melilla. Vlak bij die twee exclaves wachten duizenden Afrikaanse vluchtelingen op een kans om de EU te bereiken.

De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.
EPA De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.
De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.
EPA De migranten klommen over een hek van zes meter hoog om Ceuta, de Spaanse exclave in Noord-Afrika, te bereiken.35 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Joachim Albert

  Maak gewoon van die enclaves gevangenissen, zou raar zijn als ze dan nog inbreken....

 • Jan Van Leive

  @Els Vervoort ,goedkope arbeidskrachten ? daar krijg je geen 10% van aan 't werk en de rest daarvoor betaal je levenslang en onmiddellijk alle sociale voordelen ,die wij opgebouwd hebben en waarvoor we mogen werken tot ons 67 .Het zijn niet de ,industriëlen die ginder gaan vertellen hoe goed het in EU is maar ngo's afhankelijk van linkse organisaties die fortuinen verdienen aan de mensensmokkel en er dan na verloop van tijd ook nog politiek voordeel uit halen door stemmen te ronselen

 • Wim Verjoosen

  Waterkanon inzetten!

 • francois ruys

  Allemaal veel praat tot ze in het stemhokje staan.dan hebben ze plots geheugenverlies.

 • diane colman

  Ja ik voel het ook als een invasie en Europa zou moeten drastisch reageren. Toen de Duitsers op ons afkwamen hebben we dat ook geprobeerd maar daar was overmacht in het spel.... maar nu is dat niet het geval denk ik moest Europa hardhandig en gewapend optreden. Europa a.u.b? denk toch eens voor één keer aan je eigen mensen en verdedig onze cultuur en onze kinderen.