45 kinderen naar ziekenhuis na chloorlek in Nederlands zwembad

ANP
In het Nederlandse Spijkenisse zijn na een chloorlek in een zwembad 45 kinderen naar het ziekenhuis overgebracht. Dat melden de hulpdiensten. In het Rivièrabad, waar een zwemdisco plaatsvond, waren ongeveer 380 mensen aanwezig.

Kinderen staan in folie gewikkeld te wachten om in twee tenten en ziekenwagens te worden gecontroleerd door medisch personeel. Veel kinderen worden behandeld voor tranende ogen, anderen hebben het ook benauwd. Achtenveertig kinderen werden voor nader onderzoek en behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Daarnaast zijn 18 kinderen met hun ouders naar een huisartsenpost gegaan vanwege klachten. Van hen zijn zes alsnog in het ziekenhuis opgenomen.

"Er waren honderden kinderen. Je kunt je voorstellen dat we ze zo snel mogelijk willen onderzoeken, daarom willen we er zo veel mogelijk hulp bij halen", aldus een woordvoerder van de veiligheidsdiensten vlak na het incident. De hulpdiensten zetten 20 ambulances en 2 traumahelikopters in. Volgens de woordvoerder was er "ergens te veel chloor. De brandweer zoekt uit waar." Waarschijnlijk is er sprake van een kapotte chloorpomp.