45 jaar cel voor studente die medestudente wurgde tijdens lesbisch "experiment"

Jessica Michelle Ewing (24) is veroordeeld tot 45 jaar effectieve gevangenisstraf voor de moord op haar medestudente Samanata Shrestha in 2014. Ewing, ex-studente van de bekende Virginia Tech-universiteit, wurgde Shrestha nadat die hun lesbische date een "experiment" had genoemd.

De eerste date tussen de twee studentes liep helemaal fout. Volgens het getuigenis van Ewing hadden de twee een afspraakje op Shrestha's appartement, waar ze iets zouden eten en wat keuvelen. Ewing was naar eigen zeggen "ontgoocheld" omdat haar date geen kleedje droeg maar een gewone trainingsbroek en een T-shirt. Shrestha deed uiteindelijk toch een jurk aan. De twee dronken samen een fles wijn en hadden een gevecht met slagroom.

Maar de sfeer veranderde plots compleet. Jessica Ewing noemde de 21-jarige biologiestudente Samanata Shrestha een "verwende trut". Een "stomme plaagstoot", zei Ewing daarover op haar proces. Shrestha sloeg meteen terug en zei dat ze maar wat aan het "experimenteren en spelen" was met Ewing. "Ik hield van Sam. Ik kon niet geloven dat zij zou zeggen dat ik een soort van experiment was voor haar. Het raakte mij waar het het meeste pijn doet."

Ontdoen van het lijk
Ewing wurgde haar date en probeerde haar moord te verdoezelen. Het lijk van het slachtoffer werd vorig jaar in februari gevonden in een slaapzak op de achterbank van haar achtergelaten Mercedes.

De rechter veroordeelde haar tot 80 jaar voor moord en vijf jaar voor het zich ontdoen van het lijk. Ze moet 45 jaar effectief naar de cel en vanaf dan wordt de rest van haar straf opgeschort. Ze blijft dan wel nog 20 jaar voorwaardelijk vrij. Jessica Ewing ontsnapte zo aan levenslang.