40 kilometer per uur te snel: Franse staatssecretaris voor Ecologie geflitst tijdens... smogalarm

De Franse staatssecretaris voor Ecologie Emmanuelle Wargon.
AFP De Franse staatssecretaris voor Ecologie Emmanuelle Wargon.
De chauffeur van de wagen van de Franse staatssecretaris voor Ecologische Transitie, Emmanuelle Wargon, is betrapt op overdreven snelheid tijdens een smogalarm. De auto reed maar liefst 40 kilometer per uur sneller dan toegelaten. Dat heeft het kabinet van de staatssecretaris donderdag bevestigd.

Bij een rit vanuit het noordelijke Cambrai naar Parijs werd de wegen van de staatssecretaris geflitst tegen 150 kilometer per uur. Op dat moment was de maximumsnelheid wegens smogalarm begrensd tot 110 kilometer per uur.

"Er was smogalarm en daar waren wij niet van op de hoogte. Het is een fout. De minister gaat de boete betalen zodra ze die ontvangen heeft", zo klonk het vandaag op het kabinet. Volgens het kabinet moesten de chauffeur en zijn baas zich om agendaredenen spoeden naar de hoofdstad, maar "dat is geen excuus".
11 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Marco Debart

  Domme uitleg,ook op Franse wegen is 150 altijd te snel.

 • Hendrik Patyn

  Ook geen ecologische snelheid, zou ze ook op straat komen voor het klimaat?

 • etienne bies

  groen zijn is voor de gewone mens vindt groen

 • Filip Desmedt

  Ze waren niet op de hoogte ? Het wordt duidelijk via schermen aangegeven , je kan er niet naast kijken . En madam ecolo , de max snelheid is 130 per uur !! Je zat er zowiezo reeds 20 boven !! Zo zie je maar , de heilige paters van ecolo en groen , veel blabla maar zelf geen haar beter , integendeel !!!

 • Andy Verachtert

  Goede burgers moeten steeds het voorbeeld van de regeringsleden en parlementsleden volgen.