4 Palestijnen gedood en 40-tal gewonden bij confrontaties aan grens met Gaza

Palestijnen rouwen om de dood van de 16-jarige jongen die gedood werd tijdens het protest.
REUTERS Palestijnen rouwen om de dood van de 16-jarige jongen die gedood werd tijdens het protest.
Israëlische militairen hebben bij confrontaties aan de grens met de Gazastrook vier Palestijnen, waaronder een 16-jarige jongen, gedood. Dat heeft het Palestijnse ministerie van Gezondheid laten weten. Drie Palestijnen kwamen vrijdagavond om, een vierde is later aan zijn verwondingen overleden. Er viel ook een 40-tal gewonden.

Volgens een woordvoerster van het Israëlische leger hadden zich vrijdagavond ongeveer 9.000 Palestijnen op verschillende punten langs de grens verzameld. Ze staken banden in brand en gooiden bommetjes naar de grensomheining. Israëlische soldaten kwamen daarop in actie en schoten met scherp.

Sinds maart zijn er bij protesten aan de grens met Gaza al meer dan 240 Palestijnen gedood, zegt het Palestijnse ministerie van Gezondheid. Duizenden raakten gewond. De demonstranten willen dat Palestijnse vluchtelingen naar het gebied van het huidige Israël kunnen terugkeren. Bovendien eisen ze dat de al meer dan een decennium durende blokkade van de Gazastrook opgeheven wordt.

EPAReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.