38 doden na aardverschuivingen in Oeganda: "Ook nog veel mensen vermist"

AFP
Na de aardverschuivingen in Oeganda zijn al 38 doden geteld. Dat heeft Wilson Wotira, de voorzitter van het getroffen district Bududa, gemeld. Hij vermoedt dat de balans nog verder zal oplopen. "Er zijn nog veel mensen vermist", zegt hij.

Aanhoudende zware regenval bracht gisteren rotsblokken aan het schuiven op een berg in de buurt van Mount Elgon, in het oosten van het land. Verscheidene dorpen raakten bedolven. Daarnaast verdronken ook veel slachtoffers in de Suume, een rivier die buiten haar oevers trad. Eerder op de dag werden nog 31 doden geteld, maar vrijdagavond werd dat aantal opgetrokken tot 38, bleek uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.

"De aardverschuivingen gebeurden hoger op de berg, maar door de hevige regen stortte water, gemengd met aarde en grote stenen, met volle kracht naar beneden", aldus Wotira. "Alle huizen binnen 100 meter van de rivieroevers werden meegesleurd. Bruggen, scholen, bomen en vee werden meegesleurd door de rivier."

Een vrouw huilt, nadat ze een van haar kinderen verloren is.
REUTERS Een vrouw huilt, nadat ze een van haar kinderen verloren is.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.