35 jaar cel geëist voor Zuid-Koreaanse ex-presidente

De voormalige Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-hye.
AFP De voormalige Zuid-Koreaanse presidente Park Geun-hye.
In Zuid-Korea heeft het openbaar ministerie gisteren 35 jaar cel geëist voor oud-presidente Park Geun-hye. Ze werd afgezet en vervolgens veroordeeld voor corruptie en machtsmisbruik. 

Park Geun-hye was de eerste vrouwelijke president van Zuid-Korea. In 2017 moest ze aftreden na grote betogingen tegen haar. Samen met een vertrouwelinge zou ze jarenlang geld hebben ontvangen van grote bedrijven, in ruil voor bepaalde gunsten.

In 2018 werd ze veroordeeld tot 32 jaar cel, maar Park Geun-hye ging in beroep en het proces moest worden overgedaan. Nu eist het parket 35 jaar cel en ook een hogere boete, tot 33,3 miljard won of 24,5 miljoen euro, zo meldt het Zuid-Koreaanse persagentschap Yonhap. De ex-presidente weigerde deel te nemen aan de hoorzitting.

Het verdict zou vallen op 10 juli.
3 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Marc Van der Vloedt

    "Corruptie en machtsmisbruik" zijn de vaakst gebruikte termen/normen/gebruiken van de politiek(e tegenstanders) als de modus operandi van het geldsysteem (schulden carrousel + zelfbediening + volksplundering) dreigt onthult te worden.

  • serge simpelaere

    zie je het hier al gebeuren 3 x 65 jaar tegen Bourgeois 3 x 80 jaar tegen De Gucht en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan

  • Gerard Braeckmans

    Hier zou een politieker gevraagd worden om af te treden en krijgt dan een post als directielid bij een grote energiemaatschappij. Of bij een bank.