33 gewonden bij ongeval met Flixbus in Frankrijk, waaronder twintig buitenlanders

AFP
Bij een ongeval met een Flixbus zijn op de A1-autosnelweg in de Somme, in het noorden van Frankrijk, 33 mensen gewond geraakt - waaronder heel wat buitenlanders. Vier van hen zijn er erg aan toe. Dat melden de lokale autoriteiten. De bus was op weg van Parijs naar Londen. 

Het ongeval gebeurde rond de middag in de buurt van de afrit Estrées-Deniécourt, tussen Amiens en Saint-Quentin. Om een nog onbekende reden kwam de bus op zijn zij terecht in een bocht. Het wegdek was wel nat door veelvuldige regen de afgelopen tijd.

Aan boord van de bus waren de bestuurster en 32 passagiers: 29 mensen raakten lichtgewond en nog eens vier anderen liepen ernstige verwondingen op. Dertien slachtoffers komen uit Frankrijk en twintig uit andere landen. Het gaat volgens de hulpdiensten om een Nederlander, elf Britten, drie Amerikanen, twee Spanjaarden en een Australiër, Rus en Roemeen.

De hulpdiensten ontfermen zich over de inzittenden. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de regio.

AFP

Flixbus stuurde een vervangbus. Het bedrijf betreurt het ongeval en verklaarde dat het hier gaat om een langeafstandsbus van een lokale partner, die in opdracht van Flixbus transporten uitvoert tussen Parijs en Londen. 

De busmaatschappij staat in contact met de lokale autoriteiten, om de zorg voor de passagiers te verzekeren en de precieze oorzaak van het ongeval te bepalen.

AFP5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Desmedt

  Zal de laatste niet zijn, met 2 chauffeurs rijden, 21 uur allebij wakker blijven omdat er geen slaapcompartiment aanwezig is vraagt om problemen. En het zou gaan om een onder aannemer? Flixbus heeft gewoon zelf geen bussen enkel bedrijven in onderaanneming die naar hun pijpen moeten dansen. Aankaarten helpt niet want het is wettelijk zegt men bij de bonden.

 • Veerle Van Achte

  Het weer was verschrikkelijk in deze streek, tal van ongevallen gebeurt die dag.

 • Anny Bollens

  Al het tweede ongeval deze maand met zo een bus.

 • Bjorn Verbeeck

  Ik denk dat die chauffeurs onder serieuze tijdsdruk staan. Ik zie er zelden een met ‘normaal’ rijgedrag...

 • Stef Windels

  Als je die chauffeurs hun manieren om zich in het verkeer te begeven, tsja... Die mannen/vrouwen stellen alle beroepschauffeurs in een slecht daglicht