32 flateigenaars spannen samen en zijn nu miljonair dankzij ingenieuze deal

Een toplocatie om u tegen te zeggen
JLL Een toplocatie om u tegen te zeggen
Het belang van goede buren mag niet onderschat worden. Samen sta je sterker dan alleen. Dat hebben alvast 32 flateigenaars in Sydney bewezen door een slimme deal te sluiten die van elk van hen een instant miljonair heeft gemaakt

De 32 eigenaars van 32 appartementen met 1 slaapkamer gelegen aan het strand van Cronulla hebben samengespannen om een duizelingwekkende overkomst te sluiten met een vastgoedontwikkelaar.

Door de flats samen in 1 pakket te verkopen, hebben ze een fantastische verkoopprijs van 54 miljoen Australische dollar (omgerekend 38,5 miljoen euro) kunnen bedingen. Dat betekent dat elke eigenaar zo'n 1,7 miljoen Australische dollar (omgerekend 1,2 miljoen euro) op zijn of haar bankrekening heeft mogen bijschrijven.

De flats bevinden zich in 4 naast elkaar staande gebouwen.
kos De flats bevinden zich in 4 naast elkaar staande gebouwen.

De éénslaapkamerappartementen die zich naast elkaar bevinden in vier gebouwen van telkens drie verdiepingen zijn misschien verouderd maar hun locatie aan het iconische strand van Cronulla is top voor een vastgoedontwikkelaar.

Het duurde meer dan vier jaar om de lucratieve deal te sluiten maar het lange wachten heeft geloond. "Elke eigenaar heeft nu een hogere verkoopprijs verkregen dan wanneer de flats apart op de markt waren gekomen", verklaarde Dylan McEvoy van vastgoedspecialist Jones Lang Lasalle.  

Wellicht lieten de eigenaars zich inspireren door een deal die vorig jaar al in Sydney plaatsvond. Toen boden 16 eigenaars in de idyllische buitenwijk Manly hun flats gezamenlijk te koop aan en konden zo een recordopbrengst genereren van 20 miljoen Australische dollar (omgerekend 14 miljoen euro)

kos