300 kilo cocaïne verstopt tussen lading bananen voor België

De Colombiaanse politie verspreidde deze foto van de drugsvangst.
RV De Colombiaanse politie verspreidde deze foto van de drugsvangst.
In Colombia heeft de politie 300 kilo cocaïne gevonden tussen een lading bananen die op weg was naar ons land. De drugs zouden afkomstig zijn van de beruchte Clan del Golfo.

De lading cocaïne werd afgelopen woensdag aangetroffen in de buurt van de stad Carepa, tijdens een controle op fruit dat bestemd is voor het buitenland. In een container met verschillende paletten bananen zaten 300 pakketten van telkens een kilogram cocaïne verstopt.

Volgens de politie hebben de drugs een waarde van 18 miljoen euro. De verzending zou georganiseerd zijn door de beruchte Clan del Golfo, die is uitgegroeid tot het grootste misdaadsyndicaat van het land. Eind vorig jaar werd in Rotterdam nog 14 jaar cel geëist tegen een zakenman die met hetzelfde drugskartel samenwerkte. Het gerecht in Colombia onderzoekt het transport. Of er aanhoudingen gebeurden, is niet bekendgemaakt.

Lees ook:

Er is een nieuwe drugsoorlog op komst, met dank aan corona (+)

“Verse pannenkoeken”, enkele uren na granaataanslag is eethuis al weer open

Zaakvoerder (55) van Brugs containerbedrijfje in cel voor invoer van bijna 700 kilo cocaïne via Antwerpse haven (+)
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.