30 Amerikaanse cipiers in opleiding ontslagen om nazi-groet

Het zou om een grap over hun leidinggevende gaan, de dertig cipiers in opleiding noemden haar naam in plaats van die van Adolf Hitler.
AFP Het zou om een grap over hun leidinggevende gaan, de dertig cipiers in opleiding noemden haar naam in plaats van die van Adolf Hitler.
Dertig cipiers in opleiding zijn in de Amerikaanse staat West-Virginia ontslagen vanwege een foto waarop ze een Hitler-groet brengen. Dat heeft de gouverneur van de staat Jim Justice bekendgemaakt.

Het zou om een grap over hun leidinggevende gaan, ze noemden haar naam (Karrie Byrd) in plaats van die van Adolf Hitler. "Ik zal dit soort gedrag nooit accepteren, in welke overheidsorganisatie onder mijn hoede dan ook", reageerde Justice op het voorval.

De leidinggevende zag er zelf geen kwaad in. "Er staan mensen van verschillende afkomst en met verschillende huidskleuren op de foto en ze doen allemaal hetzelfde", zou ze tegen een medewerker van de gevangenis hebben gezegd. "Ze doen dat omdat ik hard ben, net als Hitler."

Uit onderzoek blijkt dat de actie van de studenten voortkwam uit onwetendheid. Ze zijn nu alsnog ontslagen vanwege de geleden imagoschade.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.