3 opvarenden van sleepboot die donderdag lek sloeg op oceaan gevonden in reddingsboot: nog 11 mensen vermist

Een illustratieve foto.
ShutterStock Een illustratieve foto.
Drie bemanningsleden van de sleepboot Bourbon Rhode - die donderdag in de problemen kwam op de Atlantische Oceaan - zijn door de reddingsdiensten gevonden. Ze zaten in een reddingsboot. De zoektocht naar de elf andere opvarenden gaat verder.

Dat heeft de eigenaar van het schip gemeld, de Franse groep Bourbon. 

De Bourbon Rhode - die onder Luxemburgse vlag vaart - bevond zich donderdag op 1.200 zeemijl (2.222 kilometer) van Martinique en op zo'n 60 zeemijl (111 kilometer) ten zuidoosten van het oog van orkaan Lorenzo, toen de veertien bemanningsleden een lek ontdekten. Intussen is het schip gezonken.


De reddingsboot met de drie bemanningsleden werd gevonden door een Falcon 50-vliegtuig, dat speciaal is uitgerust voor dergelijke zoekacties. De drie werden opgevangen door een koopvaardijschip dat hen bijstand leverde. Hun toestand wordt momenteel geobserveerd.

Het Centre régional opérationnel de surveillance et de sauvetage (Cross) van de Franse Antillen en Frans Guyana, en de Franse marine zijn volop bezig met de zoekactie. Intussen zijn de weersomstandigheden wel gebeterd.

Verschillende koopvaardijschepen werden omgeleid om assistentie te bieden, en een vliegtuig van het Amerikaanse Hurricane Centre ging eveneens ter plaatse, aldus Bourbon nog.




Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.